دوره 6، شماره 3 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabesh M, Tabesh M, Ghiasvand R, Yadegarfar G. Relation between Fruit and Vegetable Consumption and the Level of Glycosylated Hemoglobin in People with Type 2 Diabetes. J Health Syst Res 2011; 6 (3)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-157-fa.html
مرجان تابش ، مریم تابش ، رضا غیاثوند ، قاسم یادگارفر . ارتباط میزان مصرف میوه‌جات و سبزیجات و فعالیت بدنی با سطح هموگلوبین گلیکوزیله در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (3)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-157-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی تغذیه، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم بهداشتی تغذیه، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- استادیار، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1273 مشاهده)
مقدمه: امروزه دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری های متابولیک و عامل مهمی برای مرگ و میر و ناتوانی در جوامع مختلف از جمله ایران می‌باشد. دیابت درمان قطعی ندارد ولی می‌توان با تأمین رژیم غذایی مناسب از پیشرفت و بروز عوارض آن جلوگیری کرد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط میزان مصرف میوه‌جات و سبزیجات با سطح هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می‌باشد. روش‌ها: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 105 بیمار مبتلا به دیابت در سال 1389 انجام گردید. نمونه‌ها به روش نمونه‌گیری آسان انتخاب شدند. داده‌های عمومی و دریافت غذایی با استفاده ازپرسشنامه‌های عمومی و بسامد خوراک (FFQ) و میزان هموگلوبین گلیکوزیله بیماران با انجام آزمایش خون تعیین گردید. پردازش اطلاعات با استفاده از نرم‌افزارهای4  Nutritionist  و SPSS انجام شد. یافته‌ها: با افزایش 10 گرم مصرف سبزیجات به ‌تنهایی و یا افزایش 10 گرم مصرف میوه‌جات وسبزیجات به‌ طور هم‌ زمان به ترتیب میزان هموگلوبین گلیکوزیله 0.03درصد و 0.02درصد به طور معنی‌داری   p=0.049)و (p=0.014کاهش می‌یابد. نتیجه‌گیری: افرادی دیابتی که از میوه‌جات و سبزیجات بیشتری استفاده می‌کنند سطح هموگلوبین گلیکوزیله پایین‌تری دارند. واژه‌های کلیدی: میوه‌جات، سبزیجات، هموگلوبین گلیکوزیله، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 680 kb]   (434 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb