Amidi Mazaheri M, Sharifirad G R. The Effect of Oro-dental Health Educational Posters on Knowledge and Attitude of Selective Apartment Residents in Isfahan. J Health Syst Res 2011; 6 (3)
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-167-fa.html
مریم عمیدی مظاهری ، غلامرضا شریفیراد . بررسی تأثیر پوسترهای آموزشی بر ارتقای سطح آگاهی و نگرش ساکنان آپارتمانهای منتخب شهر اصفهان در زمینه بهداشت دهان و دندان. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (3)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-167-fa.html
1- دانشجوی دکتری آموزش بهداشت، دانشکده پیراپزشکی و بهداشت، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (1210 مشاهده)
مقدمه: امروزه بهداشت دهان و دندان یکی از معضلات بهداشتی کشور میباشد. پوسترهای آموزشی، چنانچه به صورت مناسب طراحی و به کار گرفته شوند، یکی از راههای ساده و مقرون به صرفه آموزش بهداشت میباشد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تأثیر آموزش بهداشت دهان و دندان از طریق نصب پوستر آموزشی در آسانسور و تابلو اعلانات آپارتمانها بود. روشها: پژوهش حاضر به صورت نیمه تجربی با نمونهگیری از افراد ساکن در 10 مجموعه آپارتمان آسانسوردار نقاط مختلف شهر اصفهان در سال 1387 انجام شد (5 آپارتمان به عنوان مورد و 5 آپارتمان به عنوان شاهد انتخاب شدند). در مجموع 126 نفر در این مطالعه شرکت کردند. اطلاعات مربوط به آگاهی و نگرش در زمینه بهداشت دهان و دندان، با پرسشنامه خود ایفا در دو مرحله قبل و بعد از نصب پوسترهای آموزشی جمعآوری گردید. در آپارتمانهای مورد، از پوستر آموزشی بهداشت دهان و دندان استفاده گردید. پس از یک ماه پوسترها جمعآوری گردید. پس از دو ماه مجدداً پرسشنامهها در میان تمام افراد (گروه مورد و شاهد) توزیع گردید. اطلاعات به روش آمار تحلیلی با نرمافزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافتهها: 5/62 درصد از افراد زن و 5/37 درصد مرد بودند.43 درصد از آنان مدرک تحصیلی دیپلم داشتند، 8/25 درصد از نظر نمره آگاهی و 7/86 درصد از نظر نمره نگرش وضعیت نامطلوب داشتند. قبل از مداخله وضعیت آگاهی، نگرش و عملکرد افراد دو گروه تفاوت معنیداری نداشت و پس از نصب پوسترهای آموزشی وضعیت آگاهی، نگرش و عملکرد افراد گروه مورد اندکی افزایش یافت اما این افزایش از نظر آماری معنیدار نبود. نتیجهگیری: روش آموزشی به کار رفته در این پژوهش کارآیی لازم جهت ارتقا سطح آگاهی، نگرش وعملکرد افراد را نداشت. پیشنهاد میشود جهت تکمیل اثر بخشی پوسترها از سایر روشهای آموزش بهداشت نیز استفاده شود. واژههای کلیدی: پوستر آموزشی، آگاهی، نگرش، بهداشت دهان و دندان، آسانسور.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24