دوره 6، شماره 4 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadbakht L, Farajian S, Barak F, Mir Aghajani M, Saraf Zadegan N, Esmaillzadeh A. The Relationship of Red Meat Intake with Metabolic Syndrome and CRP Plasma Concentration in Women. J Health Syst Res 2011; 6 (4)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-186-fa.html
لیلا آزادبخت ، صنم فرجیان ، فرزانه برک ، مریم میر آقاجانی ، نضال صراف زادگان ، احمد اسماعیل زاده . ارتباط دریافت گوشت قرمز با سندروم متابولیک و غلظت CRP پلاسما در زنان. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (4)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-186-fa.html


1- دانشیار، گروه تغذیه، دانشکده‌ بهداشت و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- استاد، دانشکده پزشکی و پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- دانشیار، گروه تغذیه، دانشکده‌ بهداشت و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1174 مشاهده)
مقدمه: اگر چه مصرف گوشت قرمز با شیوع دیابت مرتبط است، اما برای نشان دادن وجود ارتباط بین دریافت گوشت قرمز و سندرم متابولیک و التهاب، اطلاعات کمی در دست است. هدف مطالعه حاضر مشخص کردن ارتباط بین دریافت گوشت قرمز، سندرم متابولیک و غلظت در گردش CRP به عنوان یک مقیاس التهاب سیستماتیک می‌‌باشد. روش‌ها: در این مطالعه مقطعی 482 زن معلم تهرانی با سن 60-40 سال مورد مطالعه قرار گرفتند و برای ارزیابی دریافت گوشت قرمز از FFQ استفاده شد. اندازه‌های آنتروپومتریک، فشار خون، گلوکز ناشتا خون، پروفایل‌های لیپیدی و غلظت CRP پلاسما مطابق روش‌های استاندارد ارزیابی شد. سندرم متابولیک به وسیله برنامه بین‌المللی آموزش کلسترول راهنمای ATP III پیشنهاد شده بود. یافته‌ها: میانگین و خطای معیار دریافت گوشت قرمز0/4 ± 9/45 گرم در روز  بود. بعد از کنترل آماری عوامل اغتشاش‌گر میانگین هندسی غلظت CRP پلاسما در بین هر یک از پنجک‌‌ها 46/1، 66/1، 73/1، 89/1 و 04/2 میلی‌گرم در لیتر بود.* در مدل‌های خام، افراد در پنجک بالای دریافت گوشت قرمز، ارتباط قوی‌تری را از نظر وجود سندرم متابولیک در مقایسه با افرادی که در پنجک پایین قرار داشتند، نشان دادند (01/0 > p-trend، 38/4-24/1CI: %95؛ 33/2: OR). این ارتباط بعد از تنظیم و تعدیل عوامل مغشوش‌گر نیز باقی ماند (01/0 < p-trend 01/4, 18/1:CI 15/2:OR). تعدیل CRP بر این ارتباط اثری نداشت (01/0>;p-trend 98/3- 16/1: ;CI 06/2: OR). نتیجه‌گیری: به طور کلی افزایش مصرف گوشت قرمز به صورت مقطعی با افزایش خطر سندرم متابولیک و التهاب ارتباط دارد. مطالعات آینده‌نگر برای تأیید این یافته مورد نیاز است. واژه‌های کلیدی: گوشت قرمز، التهاب، سندروم متابولیک، زنان.  
متن کامل [PDF 469 kb]   (397 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb