Leila Azadbakht, Golgis Karimi, Fahimeh Haghighatdoost, Ahmad Esmaillzadeh. Effect of diets and low-density on weight maintenance Lesser and risk of cardiovascular disease. HSR 2013; 9 (S1) :1527-1538
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-547-fa.html
لیلا آزادبخت ، گلگیس کریمی ، فهیمه حقیقت دوست ، احمد اسماعیل زاده . بررسی اثر مصرف رژیم با دانسیته پایین برروی حفظ وزن کاهشیافته و خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9
(S1) :1527-1538
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-547-fa.html
1- مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایراندانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (903 مشاهده)
مقدمه:اطلاعات اندکی درمورد اثر رژیم با دانسیته پایین بر روی حفظ وزن کاهش یافته و خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی وجود دارد. بدین منظور، مطالعه حاضر به بررسی اثر مصرف رژیم با دانسیته پایین انرژی برروی حفظ وزن کاهش یافته و خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی به صورت همزمان پرداخته است. روشها:70 نفر که طی یک سال گذشته رژیم کاهش وزن داشتهاند در مطالعه کار آزمایی بالینی حاضر با طراحی موازی شرکت کردند. گروه نمونه رژیم با دانسیته پایین شامل 30٪ چربی، 15٪ پروتئین و 55 ٪ کربوهیدرات و گروه شاهد رژیم معمولی شامل 35٪ چربی، 15٪ پروتئین و 50٪ کربوهیدرات به مدت 7 ماه دریافت کردند. ثبت 3 روزهی غذا به منظور ارزیابی دریافتهای غذایی استفاده شد. مارکرهای بیوشیمیایی و تنسنجی بر اساس پروتوکول اندازهگیری شدند. یافتهها: وزن در گروه نمونه با دانسیته پایین انرژی4/0±3/1٪ و 2/0±3/0-٪ (002/0=P) در مقایسه با گروه شاهد به طور معناداری کاهش پیدا کرد. نتیجه مشابهی در رابطه با دور کمر1/0±3/٪0و 2/0±4/0-٪ (05/0>P) نیز دیده شد. قند خون ناشتا1±4/0و 8/0±5/9-(0001/0=P) در گروهی که رژیم با دانسیته پایین دریافت میکردند نیز کاهش پیدا کرد. درصد تغییرات سطح کلسترول4/0±05/2و 5/0±4/0-(40/0=P) وLDL-c در گروه دریافتکننده رژیم با دانسیته پایین 9/0±3/0-و 9/0±8/4 (002/0=P) در مقایسه با گروه شاهد به طور معناداری کاهش یافت. نتیجهگیری: اثرات مفید رژیم با دانسیته پایین بر روی حفظ وزن کاهش یافته در افرادی که رژیم کاهش وزن دریافت میکردند در مطالعه حاضر مشخص شد که ممکن است به دلیل افزایش دریافت میوهجات، سبزیجات و غلات کامل باشد. واژههای کلیدی: دانسیته انرژی، بیماریهای قلبی و عروقی، اندازگیریهای تن سنجی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/5/19