دوره 9، شماره 5 - ( 5-1392 )                   جلد 9 شماره 5 صفحات 494-484 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Reza Ghiasvand, Fahimeh Akbari, Fatemeh Shahriarzadeh, Maryam Hajishafiee, Fatemeh Heshmati, Leyla Darvishi et al . Assessing the Nutritional Status and Body Composition of Female Athletic Students in Isfahan University of Medical Sciences, Iran, in 2011. HSR 2013; 9 (5) :484-494
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-637-fa.html
رضا غیاثوند ، فهیمه اکبری ، فاطمه شهریارزاده ، مریم حاجی شفیعی ، فاطمه حشمتی ، لیلا درویشی و همکاران.. بررسی وضعیت تغذیه و ترکیب بدن اعضای تیم‌های ورزشی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9 (5) :484-494

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-637-fa.html


1- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- مربی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1030 مشاهده)
مقدمه: مطالعات گوناگون نشان دادهﺍند که دریافت ناکافی و نامتعادل مواد مغذی بر اجرای صحیح حرکات ورزشی تأًثیر منفی می‌گذارد و باعث کاهش کارایی جسمانی ورزشکاران می‌گردد. هدف این مطالعه بررسی وضعیت تغذیه و ترکیب بدن دختران دانشجوی ورزشکار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود.  روش‌ها: این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی بر روی 38 دختر دانشجوی تیمﻫای ورزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گردید. دادهﻫای عمومی با استفاده از پرسش‌نامهﻫای فرم اطلاعات عمومی و اندازهﮔیریﻫای تن سنجی جمع‌آوری شد و دادهﻫای دریافت غذایی به وسیله ثبت غذایی سه روزه تعیین گردید. بررسی دادهﻫا با استفاده از نرم‌افزارﻫای SPSS نسخه 16 و FPII (Food processor II) انجام گرفت. یافته‌ها: در افراد مورد بررسی با میانگین سنی 7/21 سال، میانگین دریافت انرژی، پروتئین، کربوهیدرات و چربی در حدود مقادیر توصیه شده DRI (Dietary reference intakes) بود؛ پروتئین، کربوهیدرات و چربی به ترتیب 6/14، 8/56 و 6/28 درصد از کل انرژی دریافتی روزانه را تشکیل می‌داد. میانگین دریافت فیبر (g/d 8/15) پایینﺗر از مقدار توصیه شده DRI بود. در بین ریز مغذیﻫا، میانگین دریافت پانتوتنیک اسید، فولات، کلسیم و منیزیم کمتر؛ پیرودوکسین، 12B و  روی مطابق و ویتامین‌های A، E، C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، آهن، فسفر و سلنیوم بیش از مقادیر توصیه شده DRI بود. میانگین BMI (Body mass index) 2m/kg 6/2 ± 7/20، میانگین WHR (Waist to hip ratio) 03/0 ± 74/0، میانگین TSF (Triceps skin fold) mm 7/4 ± 08/18 و میانگین چربی بدن 2/7 ± 3/25 درصد بود. نتیجه‌گیری: مشکل اصلی در رژیم غذایی ورزشکاران مورد مطالعه، دریافت فیبر پایین و کمبود دریافت پانتوتنیک اسید، فولات، کلسیم و منیزیم بود. واژه‌های کلیدی: وضعیت تغذیه، ترکیب بدن، ورزشکار  
متن کامل [PDF 204 kb]   (293 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1392/5/24 | انتشار: 1392/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb