دوره 14، شماره 4 - ( 11-1397 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 479-473 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات محیط زیست انسانی و توسعه پایدار و گروه مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست، دانشکده علوم و مهندسی هسته‌ای، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
2- استاد، گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان و گروه مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست، دانشکده علوم و مهندسی هسته‌ای، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
3- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1289 مشاهده)
مقدمه: چنگش و اعمال نیرو در انجام کارهای دستی، از جمله عوامل تأثیرگذار بر عملکرد دست به شمار می‌رود. زمان واکنش تحت عنوان فاصله زمانی بین ارایه محرک و ظهور پاسخ تعریف می‌گردد. پژوهش حاضر با هدف ارتباط بین زمان واکنش، سن، جنسیت و شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI) با نتایج حاصل از چنگش ظریف و قوی افراد انجام گرفت.روش‌ها: این مطالعه از نوع مقطعی بود که بر روی 60 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گردید. جهت تعیین زمان واکنش، قدرت چنگش قوی و قدرت چنگش ظریف به ترتیب از دستگاه‌های زمان‌سنج واکنش، داینامومتر و Pinch Gauge استفاده گردید.یافته‌ها: بین زمان واکنش ساده با چنگش قدرتی و ظریف دست راست و چپ و همچنین، بین زمان واکنش تشخیصی با چنگش قدرتی و ظریف دست راست رابطه معکوسی وجود داشت، اما رابطه معنی‌داری بین واکنش تشخیصی و چنگش قدرتی و ظریف دست چپ مشاهده نگردید. رابطه معنی‌داری بین زمان واکنش انتخابی با چنگش قدرتی و ظریف دو دست وجود نداشت. با افزایش BMI، نیروی چنگش قدرتی دست چپ و نیروی چنگش ظریف دست راست و چپ افزایش یافت. میانگین نیروی چنگش قدرتی و نیروی چنگش ظریف هر دو دست در مردان به طور معنی‌داری بیشتر از زنان بود، اما رابطه معنی‌داری بین سن و نیروی چنگش قدرتی و ظریف دو دست مشاهده نشد.نتیجه‌گیری: پیشنهاد می‌گردد در مشاغلی که به چنگش و نیشگون نیاز دارد، از مردان و افرادی با درصد توجه بالا استفاده شود تا از بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار جلوگیری به عمل آید.
متن کامل [PDF 535 kb]   (1324 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/8/25 | انتشار: 1400/8/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.