دوره 6، شماره 3 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshan E, Shadzi S, Derakhshan F, Behjatian Z. Effects of Targeted Education on knowledge and Attitude of Pregnant Women Regarding Eclampsia. J Health Syst Res 2011; 6 (3)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-160-fa.html
اسکندر درخشان ، شهین شادزی ، فاطمه درخشان ، زهرا بهجتیان . بررسی تأثیر آموزش هدف‌دار بر تغییر آگاهی و نگرش مادران باردار در زمینه مسمومیت حاملگی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (3)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-160-fa.html


1- مربی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استاد، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- دانشجوی کارشناسی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1356 مشاهده)
مقدمه: مسمومیت حاملگی با 14 درصد مرگ و میر مادران در کشورهای جهان سوم همراه است. از آن جا که شناسایی جمعیت مادران در معرض خطر و اقدامات مناسب با پیش آگاهی مناسب مادر و جنین همراه می‌باشد، داشتن آگاهی کافی بهداشت کاران خانواده و مادران می‌تواند به کنترل بهتر این بیماری و عوارض آن بیانجامد. در این بررسی سطح آگاهی و نگرش مادران قبل و بعد از دوره‌های آموزشی هدف‌دار مورد بررسی قرار گرفت. روش‌ها: در یک کارآزمایی قبل و بعد، آگاهی و نگرش 70 زن باردار با سواد خواندن و نوشتن، قبل و بعد از برگزاری جلسه آموزشی هدف‌دار در مورد فشار خون حاملگی مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی از پرسش‌نامه خود ایفای مشتمل بر 15 سؤال آگاهی‌سنج و 6 سؤال نگرش‌سنج استفاده شد. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: در این بررسی نمره آگاهی مادران قبل و بعد از مطالعه به ترتیب 3/20 ± 44 و 5/16 ± 4/76 بود، میانگین و انحراف معیار نمره نگرش مادران نیز از 7/19 ± 5/57 به 4/8 ± 3/92 در پایان مطالعه افزایش یافت. در این مطالعه نمره آگاهی نگرش مادران با تعداد زایمان، تعداد حاملگی و سن مادران همبستگی معنی‌داری نداشت. همچنین 4/52 درصد از مادران آگاهی ضعیف و بسیار ضعیف داشتند. نتیجه‌گیری: آگاهی و نگرش زنان باردار به دنبال آموزش‌های هدف‌دار افزایش معنی‌داری یافت. مقایسه یافته‌های این مطالعه با آگاهی ضعیف بیش از 50 درصد از زنان باردار در ابتدای مطالعه، لزوم تدوین برنامه آموزشی برای جمعیت‌های خاص در معرض خطر بالا و بهداشت‌ کاران خانواده را ضروری می‌سازد. واژه‌های کلیدی: مسمومیت حاملگی، آگاهی و نگرش، بارداری.
متن کامل [PDF 397 kb]   (465 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb