دوره 6، شماره 3 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi Ardali H, Sadeghi M, Hassani A H, Javid A H, Hashemi H. Feasibility of Using the Dried Sludge by Municipal Wastewater Treatment with Activated Sludge Process. J Health Syst Res 2011; 6 (3)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-164-fa.html
حامد اسدی اردلی ، مهربان صادقی ، امیرحسام حسنی ، امیرحسین جاوید ، حسن هاشمی . امکان‌سنجی استفاده از لجن خشک شده توسط تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری با فرایند لجن فعال. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (3)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-164-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، تهران، ایران.
2- دانشیار، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- استادیار، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران، تهران، ایران.
4- دانشجوی دکتری، مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1418 مشاهده)
مقدمه: یکی از گزینه‌های مطرح در خصوص دفع لجن، استفاده از آن در زمین‌های کشاورزی به عنوان کود می‌باشد ولی به دلیل احتمال وجود انواع میکروارگانیزم‌های بیماری‌زا، ممکن است باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری‌های میکروبی و انگلی در انسان و دام شود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی امکان کاربرد لجن تولیدی در فرایندهای تصفیه فاضلاب شهری، برای حاصلخیزی زمین‌های کشاورزی با در نظر گرفتن استانداردهای معتبر زیست محیطی و بهداشتی می‌باشد. روش‌ها: در این مطالعه‌ی توصیفی- تحلیلی، سه تصفیه‌خانه فاضلاب واقع در شهرهای شهرکرد، فارسان و بروجن در استان چهارمحال و بختیاری به عنوان تصفیه‌خانه مدل، انتخاب شدند. دلیل انتخاب این تصفیه‌خانه مشابهت‌هایی بود که از نقطه‌نظر شرایط محلی، فرایندهای موجود در آن‌ها و نیز اهداف طرح وجود داشت. با توجه به کوهستانی بودن منطقه و دارا بودن آب و هوای سرد در زمستان و آفتاب داغ و سوزان در تابستان‌، دو فصل زمستان و تابستان به عنوان بازه زمانی طرح انتخاب گردیدند تا وضعیت لجن، در شرایط کمترین و بیشترین میزان تبخیر مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق کلیفرم مدفوعی و کلیفرم کل به عنوان شاخص‌های میکروبی لجن تعیین شد و با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا از نظر بهداشتی مورد ارزیابی قرار گرفت.  یافته‌ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد که مقادیر میانگین کلیفرم مدفوعی برای سه تصفیه‌خانه شهرکرد، فارسان و بروجن در فصل زمستان به ترتیب106 × 63/1، 106 × 93/1 و 106 × 98/1 و برای فصل تابستان به ترتیب 106 × 51/4، 106 × 75/5 و 106 × 23/9 می‌باشد. نتیجه‌گیری: ارزیابی نتایج به دست آمده از این بررسی نشان می‌دهد که لجن بیولوژیکی تولید شده در هر سه تصفیه‌خانه در فصل زمستان پس از خشک کردن در شرایط طبیعی و بر مبنای استاندارد EPA در کلاس  Bواقع می‌شوند. بنابراین بر اساس توصیه‌های این سازمان این گونه لجن‌ها را می‌توان با در نظر گرفتن محدودیت‌هایی که در استانداردها آمده است برای کشاورزی به کار گرفته شود. این در حالی است که کیفیت میکروبی لجن‌های حاصل از این تصفیه‌خانه‌‌ها در فصل تابستان، پایین‌تر از استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا برای لجن کلاس B می‌باشند و در نتیجه قابل استفاده در کشاورزی نمی‌باشند. واژه‌های کلیدی: لجن خشک شده، فرایند لجن فعال، تصفیه‌خانه‌‌های فاضلاب شهری، کلیفرم کل، کلیفرم مدفوعی
متن کامل [PDF 1204 kb]   (510 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb