Rajaie S S,  Esmaillzadeh A. The Relationship between Dietary Choline and Betaine Intakes and the Risk of Cardiovascular Disease: A Review on the Epidemiologic Evidence.  J Health Syst Res 2011; 7 (1) 
URL: 
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-233-fa.html     
                     
                    
                    سمیهالسادات رجایی ،  احمد اسماعیل زاده . ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماریهای قلبی- عروقی: مروری بر شواهد موجود.  مجله تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (1) 
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-233-fa.html
     
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران 
 2- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران 
                    
                    
                    چکیده:       (1576 مشاهده)
                    
                    
                    مقدمه: بیماری های قلبی عروقی مهم ترین عامل مرگ و میر در دنیاست. هرچند که تعدادی مطالعات نشان داده اند دریافت بالای کولین و بتائین با کاهش سطح هموسیستئین (عامل خطر مشهور CVD) همراه است، اما مطالعات محدودی در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با عوامل خطر سنتی و نوظهور بیماری های قلبی وجود دارد. هدف بررسی حاضر مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی می باشد.روش ها: پژوهش حاضر مقطعی، آینده نگر و کارآزمایی های بالینی از نوع موازی و متقاطع می باشد. در کل حدود 83 عنوان از میان مقالات بررسی گردید برای این منظور از جستجو در PubMed بین سالهای 1990 تا 2009 با
                    
                    
                    
                     
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت   دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/1/26 | انتشار: 1390/1/26