Rajaie S S, Esmaillzadeh A. The Relationship between Dietary Choline and Betaine Intakes and the Risk of Cardiovascular Disease: A Review on the Epidemiologic Evidence. J Health Syst Res 2011; 7 (1)
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-233-fa.html
سمیهالسادات رجایی ، احمد اسماعیل زاده . ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماریهای قلبی- عروقی: مروری بر شواهد موجود. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (1)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-233-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (1201 مشاهده)
مقدمه: بیماری های قلبی عروقی مهم ترین عامل مرگ و میر در دنیاست. هرچند که تعدادی مطالعات نشان داده اند دریافت بالای کولین و بتائین با کاهش سطح هموسیستئین (عامل خطر مشهور CVD) همراه است، اما مطالعات محدودی در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با عوامل خطر سنتی و نوظهور بیماری های قلبی وجود دارد. هدف بررسی حاضر مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی می باشد.روش ها: پژوهش حاضر مقطعی، آینده نگر و کارآزمایی های بالینی از نوع موازی و متقاطع می باشد. در کل حدود 83 عنوان از میان مقالات بررسی گردید برای این منظور از جستجو در PubMed بین سالهای 1990 تا 2009 با
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/1/26 | انتشار: 1390/1/26