Fatheme Samadanian, Mahmood Yahaii, Akbar Hassanzadeh, Mohammad Hassan Entezari, Leili Moohebat, Fariborz Momenbeik. Comparison of essential amino acid in Rices consumed in Isfahan. J Health Syst Res 2014; 10 (2) :286-294
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-700-fa.html
فاطمه صمدانیان ، محمود یاحی ، اکبر حسن زاده ، محمدحسن انتظاری ، لیلی موهبت ، فریبرز مومن بیگ . مقایسه میزان اسیدهای آمینه ضروری موجود در انواع برنج مصرفی در شهر اصفهان در سال 1391. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1393; 10 (2) :286-294
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-700-fa.html
1- کارشناس ارشد علوم تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و دانشکده تغذیه وعلوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، اصفهان ، ایران
2- کارشناس شیمی، دانشکده تغذیه وعلوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، اصفهان ، ایران
3- مربی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه آمار زیستی وبهداشتی واپیدمیولوژی ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، اصفهان ، ایران
4- استادیار ، مرکز تحقیقات امنیت غذایی وگروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه وعلوم تغذیه غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان ، ایران
5- کارشناس آزمایشگاه، آزمایشگاه مرکزی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، اصفهان ، ایران
6- استادیار، گروه شیمی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (1304 مشاهده)
مقدمه: پروتئین برای ساختمان بدن انسان و به عنوان یک منبع انرژی ضروری میباشد. کیفیت پروتئین بستگی به الگوی اسید آمینه آن دارد. از آنجایی که برنج بعد از نان قوت غالب مردم کشور ما است و برنج مصرفی در کشور در مناطق مختلف آب و هوایی کشت داده میشود و حتی نوع وارداتی آن نیز مورد مصرف میباشد، تعیین میزان اسیدهای آمینه ضروری انواع مختلف برنج جهت بررسی کیفیت پروتئین آنها لازم به نظر میرسد. بنابراین هدف از انجام این تحقیق مقایسه میزان اسیدهای آمینه ضروری موجود در انواع برنج تایلندی، شمالی، لنجانی و هندی درشهر اصفهان بود.روشها: در این پژوهش تحلیلی، برای هر نوع برنج تعداد 11 نمونه و مجموعاً 44 نمونه به طور تصادفی از عمده فروشیهای سطح شهر اصفهان خریداری شد. هر نمونه طبق روش استاندارد شماره 12/994 AOAC آمادهسازی شده، با استفاده از دستگاه آمینواسید آنالیزور میزان انواع اسیدهای آمینه ضروری آن تعیین و محاسبه گردید.یافتهها: نتایج نشان داد که میانگین همه اسیدهای آمینه ضروری والین، ایزولوسین، لیزین، لوسین، تره اونین، متیونین، فنیل آلانین و هیستیدین در انواع برنج تایلندی، شمالی، هندی و لنجانی یکسان نمیباشد (001/0 P<).نتیجهگیری: نتایج نشان می دهد که کیفیت برنج لنجانی از لحاظ پروتئین و میزان اسیدهای آمینه ضروری برتر و برنج تایلندی ضعیفتر از سایر انواع برنج میباشد. این مطالعه میتواند گام کوچکی در جهت آغاز تدوین جدول ترکیبات غذایی جامع و کامل ایرانی میباشد.کلید واژهها: اسید آمینه ضروری، برنج، اصفهان
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1393/3/25 | انتشار: 1393/3/25