دوره 11، شماره 3 - ( 7-1394 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 485-473 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghian A R, Entezari M, Sepahvand S, Hashemi H. The relationship between nitrate in drinking water and gastric cancer in the Isfahan province. J Health Syst Res 2015; 11 (3) :473-485
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-803-fa.html
علیرضا تقیان ، مژگان انتظاری ، صبا سپهوند ، حسن هاشمی . بررسی ارتباط بین نیترات آب آشامیدنی و شیوع سرطان معده در استان اصفهان. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1394; 11 (3) :473-485

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-803-fa.html


1- استادیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
2- کارشناسی ارشد جغرافیای پزشکی، اصفهان، ایران
3- استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (1419 مشاهده)
مقدمه: یکی از بیماری‌های شایعی که امروزه عامل مهم مرگ و میر بوده و از نظر جغرافیای سلامت حائز اهمیت است، سرطان معده می‌باشد. این بیماری پراکندگی یکسانی در سراسر جهان ندارد و بیشتر در مناطق جنوب شرقی آسیا دیده می‌شود. سبک زندگی و آلودگی‌های محیطی از عوامل بروز این بیماری محسوب می‌شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط بین نیترات آب آشامیدنی و شیوع سرطان معده در استان اصفهان بوده است.روش‌ها: در مطالعه حاضر از داده‌های مربوط به بیماران مبتلا به سرطان معده و نیترات آب آشامیدنی استفاده شده است. تهیه نقشه پهنه‌بندی اطلاعات با نرم‌افزار GIS و تحلیل آماری آنها با نرم افزارهای SPSS و EXCEL انجام شده است.یافته‌ها: کانون های اصلی بیماری در استان به ترتیب شهرستان‌های فریدن، سمیرم و فریدون‌شهر می‌باشد که مقایسه این کانون‌ها با غلظت نیترات آب آشامیدنی (مناطقی که نیترات بین 45- 20 میلی‌گرم در لیتر) نشان داد که این مناطق بر هم مطابق هستند ( با ضریب همبستگی 42%=r و 05/0= p ). این بیماری در مردان و عمدتاً افراد بالای 75 سال شیوع بیشتری داشته است.نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، ارتباط معنی‌داری بین غلظت نیترات آب آشامیدنی و شیوع سرطان معده در مناطق مورد مطالعه وجود داشته است. واژه‌های کلیدی: سرطان معده، نیترات، آب آشامیدنی، استان اصفهان
متن کامل [PDF 701 kb]   (519 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1394/7/23 | انتشار: 1394/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb