Amini-Rarani S, Ghadami A, Yousefi H, Mani K. The Effect of Green Tea Consumption on the Body Mass Index, Blood Pressure, and Heart Rate of Operating Room Personnel. J Health Syst Res 2017; 13 (1) :19-23
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-924-fa.html
سعید امینی رارانی ، احمد قدمی ، حجتاله یوسفی ، کوروش مانی . تأثیر مصرف چای سبز بر میزان شاخص توده بدنی، فشار خون و نبض در کارکنان اتاق عمل. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1396; 13 (1) :19-23
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-924-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات ترمیم زخم و گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، مرکز تحقیقات ترمیم زخم و گروه سلامت بزرگسالان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- متخصص بیهوشی، بیمارستان شهید مطهری فولادشهر، اصفهان، ایران
چکیده: (1105 مشاهده)
مقدمه: چاقی یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز بیماریهای غیر واگیر میباشد که حتی در کارکنان درمانی نیز شیوع رو به افزایشی دارد و میتواند زمینهساز بیماریهای مختلفی از جمله مشکلات قلبی- عروقی شود. روشهای درمانی مختلفی در این زمینه ارایه شده است که یکی از آنها، استفاده از چای سبز میباشد. بنابراین، هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تأثیر چای سبز بر میزان شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، فشار خون و نبض در کارکنان اتاق عمل بود.روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی قبل و بعد، بر روی 24 نفر از کارکنان اتاق عمل بیمارستان شهید مطهری فولادشهر اصفهان در سال 1394 انجام شد. بعد از اخذ رضایتنامه، از نمونهها درخواست گردید تا روزانه 4 فنجان چای سبز حاوی 3 گرم برگ چای سبز در 300 میلیلیتر آب جوش (با دمای 80 درجه سانتیگراد) را به مدت 8 هفته مصرف نمایند. میزان BMI، نبض و فشار خون قبل و بعد از مصرف چای سبز اندازهگیری شد. در نهایت، دادهها در نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافتهها: فشار سیستولیک و تعداد نبض بعد از 8 هفته مصرف چای سبز به طور معنیداری کاهش یافت، اما مصرف آن بر BMI و فشار دیاستولیک مؤثر نبود.نتیجهگیری: مصرف چای سبز میتواند جهت کاهش فشار خون سیستولیک و نبض مفید باشد و باعث بهبود وضعیت قلبی- عروقی میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1399/10/21 | انتشار: 1399/10/21