دوره 13، شماره 3 - ( 7-1396 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 321-317 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdolahnejad A, Kamali A, Mohammadi A, Shabanian E, Hajizadeh Y, Ebrahimi A et al . Determination of Microbial and Chemical Contamination of Potable Water Served in Passenger Buses: A Case Study in Soffeh Terminal, Isfahan, Iran. J Health Syst Res 2017; 13 (3) :317-321
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-959-fa.html
علی عبداله‌نژاد ، علیرضا کمالی ، امیر محمدی ، عفت شبانیان ، یعقوب حاجی‌زاده ، افشین ابراهیمی و همکاران.. بررسی آلودگی میکروبی و شیمیایی آب آشامیدنی عرضه شده در اتوبوس‌های مسافربری ترمینال صفه اصفهان: یک مطالعه موردی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1396; 13 (3) :317-321

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-959-fa.html


1- دانشجوی دکتری، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- کارشناس، گروه بهداشت محیط، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشجوی دکتری، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1376 مشاهده)
مقدمه: امروزه اتوبوس‌های بین شهری نقش مهمی در انتقال مسافران دارند که در صورت آلوده بودن آب شرب آن‌ها، سلامتی مسافران به خطر می‌افتد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت میکروبی و شیمیایی آب آشامیدنی عرضه شده در اتوبوس‌های بین شهری ترمینال صفه اصفهان انجام شد.روش‌ها: در این مطالعه، 60 نمونه از آب آشامیدنی عرضه شده در اتوبوس‌ها به صورت تصادفی جمع‌آوری گردید و آلودگی میکروبی آن‌ها با آزمایش‌های Most probable number (MPN) به روش تخمیر 9 لوله‌ای مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، شاخص‌های شیمیایی شامل هدایت الکتریکی (Electrical conductivity یا EC)، کل جامدات محلول (Total dissolved solids یا TDS)، سختی کل، کلر باقی‌مانده، کدورت، pH و دما مطابق روش‌های استاندارد سنجیده شد. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.یافته‌ها: در 20 درصد از نمونه‌ها، کلیفرم کل و در 7 درصد آن‌ها کلیفرم مدفوعی مثبت بود و تمام آلودگی‌ها به آبسردکن‌ها اختصاص داشت. میزان EC در 35 درصد نمونه‌ها بیشتر از 500 میکروموس بر مترمربع، کدورت در 6/11 درصد نمونه‌ها بالاتر از استاندارد 1 واحد اندازه‌گیری کدورت (Nephelometric turbidity unit یا NTU) و کلر باقی‌مانده نیز در 3/98 درصد از نمونه‌ها صفر به دست آمد.نتیجه‌گیری: بیشترین موارد آلودگی به کلیفرم مدفوعی مربوط به آبسردکن اتوبوس‌ها بود و آلودگی در هیچ‌کدام از آب‌های بطری شده مشاهده نگردید. بنابراین، جمع‌آوری آبسردکن و عرضه آب آشامیدنی بطری شده در اتوبوس‌های بین شهری، می‌تواند سهم بسزایی در کاهش بیماری‌های گوارشی داشته باشد.
متن کامل [PDF 538 kb]   (536 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1396/7/23 | انتشار: 1396/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb