جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رضایی جمالویی

حسن رضایی جمالویی، مهدی طاهری، جعفر حسنی، مهین کریمی، مسلم عاقل میررضایی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: علایم افسردگی یکی از جنبه‌های پایه‌ای آسیب‌شناختی دانش‌آموزان مبتلا به ناتوانی‌های یادگیری است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش حافظه کاری بر ابعاد افسردگی دانش‌آموزان مبتلا به ناتوانی‌های یادگیری بود.
روش‌ها: این مطالعه در قالب طرح تجربی تک آزمودنی دارای خطوط پایه چندگانه پلکانی انجام شد و ۶ نفر از دانش‌آموزان مبتلا به ناتوانی‌های یادگیری از طریق نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی‌ها به مدت ۱۵ جلسه تحت آموزش حافظه کاری قرار گرفتند. برای اندازه‌گیری ابعاد افسردگی، آزمودنی‌ها قبل از مداخله و هر سه جلسه یک بار در طی مداخله، پرسش‌نامه افسردگی کودکان را تکمیل نمودند.
یافته‌ها: بازبینی دیداری نمودارها، شاخص‌های اندازه اثر، Cohen، تغییرات روند و شیب نشان داد که آموزش حافظه کاری منجر به کاهش افسردگی و مؤلفه‌های نگرانی/ اندوهگینی، روحیه و روحیه پایین/ اندوهگینی در دانش‌آموزان مبتلا به ناتوانی‌های یادگیری گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده، تلویحات کاربردی و پژوهشی مهمی در زمینه نقش آموزش‌های مرتبط با حافظه کاری در زمینه افسردگی دانش‌آموزان با ناتوانی‌های یادگیری دارد.
ناهید میکلانی، حسن رضایی جمالویی، مهدی طاهزی، الهام دیده‌بان،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش نسبت به ازدواج بر اساس ذهنیت‌های طرحواره‌ای با تأکید بر نقش میانجی‌گری تنظیم هیجانی بین فردی در دانشجویان انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی و از نوع مدل‌یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد اصفهان در سال ۱۳۹۸ تشکیل داد که شامل ۱۳۲۵۴ نفر بودند. از جامعه مذکور بر اساس تئوری Muller، ۳۲۰ نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند و پرسش‌نامه‌های‌ ذهنیت‌های طرحواره‌ای (Schematic Mindset Questionnaire یا SMQ)، نگرش به ازدواج Brateen و Rosen (Marital Attitude Scale یا MAS) و تنظیم هیجانی بین فردی (Interpersonal Emotion Regulation Questionnaire یا IERQ) را تکمیل نمودند. داده‌ها با استفاده از مدل‌یابی معادلات ساختاری و روش برآورد حداکثر درست‌نمایی، در نرم‌افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: ذهنیت‌های طرحواره‌ای شامل «ذهنیت کودکانه، ذهنیت مقابله‌ای ناکارامد، ذهنیت‌ والدین ناکارامد و ذهنیت بزرگسال سالم» بر نگرش نسبت به ازدواج تأثیر مستقیمی داشت (۰۵/۰ > P). همچنین، تنظیم هیجانی بین فردی در روابط بین ذهنیت کودکانه، ذهنیت‌ مقابله‌ای ناکارامد و ذهنیت‌ والدین ناکارامد با نگرش نسبت به ازدواج نقش میانجی را ایفا نمود (۰۵/۰ > P)، اما این سازه رابطه بین ذهنیت بزرگسال سالم با نگرش نسبت به ازدواج را میانجی‌گری نکرد.
نتیجه‌گیری: با بر اساس نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر، می‌توان گفت که جهت اصلاح نگرش نسبت به ازدواج، می‌توان از پروتکل‌های مبتنی بر تغییر ذهنیت‌های طرحواره‌ای و تنظیم هیجانی بین فردی استفاده نمود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb