۳ نتیجه برای مهدی فرزادکیا
سعید صالحی، عماد دهقانیفرد، رضا قنبری، احمد عامری، احمد جنیدی جعفری، مهدی فرزادکیا، رامین نبیزاده، محمدمهدی بانشی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده
مقدمه: کیفیت کمپوست تولیدی، یکی از پارامترهای مهم و تأثیرگذار در کیفیت و فروش کمپوست بوده، مواد خارجی موجود در کمپوست اهمیت ویژهای دارند. در این مطالعه، کیفیت مواد خارجی موجود در کمپوست تولیدی کارخانههای خمین و تهران مطالعه شد. روشها: این مطالعه به مدت ۹ ماه بر روی کمپوست تولیدی در کارخانههای کمپوست خمین و تهران، با نمونهبرداری مرکب تعداد ۱۰ نمونه از کمپوست تولیدی برداشته شد و مواد خارجی آن از قبیل شیشه، پلاستیک، فلز، مواد خارجی و سنگریزه مورد آنالیز قرار گرفت و از آزمون t برای مقایسه میانگین دادهها استفاده شد. یافتهها: میانگین درصد شیشه، پلاستیک، فلز، مواد خارجی و سنگریزه در کمپوست تولیدی تهران ۶۲/۰، ۲۲/۰، ۰، ۸۴/۰ و ۲۴/۲ درصد به دست آمد. در کمپوست خمین به ترتیب ۱۷/۱، ۱۷/۰، ۰۲/۰، ۳۶/۱ و ۶۱/۳ بود، که در محدوده استانداردهای مورد نظر میباشد. همچنین با توجه به آزمون آماری اختلاف معنیداری بین میانگین پلاستیک نمونههای کمپوست خمین و تهران مشاهده نشد، ولی میانگین سایر اجزاء اختلاف معنیدار با هم داشت (۰۰۰۱/۰ < P). نتیجهگیری: به طور کلی، کمپوست تولیدی کارخانههای تهران و خمین، مشکل خاصی از لحاظ مواد خارجی نداشت و در محدوده اکثر استانداردها قرار داشت. با این حال، چون مقدار مواد خارجی کمپوست حتی در مقادیر کم نیز موجب عدم ترغیب کشاورزان به خرید کمپوست میشود، با کاهش مواد خارجی توسط برنامههای تفکیک از مبدأ و ممانعت پسماند مخلوط به کارخانه کمپوست، باعث بهبود کیفیت و ورود آن به بازار مصرف خواهد بود. واژههای کلیدی: پسماند، کمپوست، مواد خارجی، کارخانه کپوست تهران، کارخانه کپوست خمین.
مجید کرمانی، فرشاد بهرامی اصل، علی اسرافیلی، مهدی فرزادکیا، سهیلا سلحشور آرین،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: مترونیدازول (Metronidazole) یکی از پرمصرفترین آنتیبیوتیکهای جهان علاوه بر خواص مختلف، دارای اثرات سوء قابل توجهی بر محیط زیست و جانداران میباشد. فرایند ازنزنی کاتالیزوری نیز یکی از موفقترین روشهای حذف آنتیبیوتیکها به شمار میرود، اما این فرایند نیز مانند سایر فرایندهای اکسیداسیون، محصولات جانبی تولید میکند که میتواند باعث سمیت پساب گردد.روشها: نمونهای از راکتور بعد از ۱۰ دقیقه ازنزنی تحت شرایط بهینه برای فرایند ازنزنی کاتالیزوری با کاتالیست نانوذرات اکسید منیزیم (MgO) برداشته شد و مواد حد واسط به وسیله دستگاه GC-MS مورد شناسایی قرار گرفتند. میزان معدنیسازی فرایند نیز با انجام آزمایش TOC (Total organic carbon) تعیین گردید و تغییرات سمیت با استفاده از زیست آزمونی با دافنیا مگنا بررسی شد.یافتهها: ۴ ترکیب به عنوان مواد حد واسط اکسیداسیون مورد شناسایی قرار گرفت و میزان معدنیسازی فرایند حدود ۵/۹۳ درصد به دست آمد. واحد سمیت ۴۸ ساعته نیز از ۲۴/۱ ورودی راکتور به ۳۲/۰ پساب فرایند کاهش یافت.نتیجهگیری: میزان معدنیسازی بالایی در فرایند به دست آمد، اما این معدنیسازی کامل نبود و موجب تبدیل محلول ورودی از حالت سمی به اندکی سمی شد. در نتیجه میتوان گفت که فرایند ازنزنی کاتالیزوری با نانوذرات اکسید منیزیم جهت حذف مترونیدازول، از نظر میزان معدنیسازی و کاهش سمیت فرایندی قابل قبول میباشد.
علی اسرافیلی، مریم سلیمی، میترا غلامی، مهدی فرزادکیا،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: مصرف زیاد آنتیبیوتیکها از جمله مترونیدازول، باعث شده است که آنها به طور پیوسته به محیط زیست وارد شوند؛ در حالی که فرایندهای تصفیه متداول قادر به حذف آنها نیست. در نتیجه، در محیط تجمع مییابند و منجر به بروز مخاطرات بهداشتی پیشبینی نشده بر سلامت انسان و اکوسیستم میشود. در سالهای اخیر، فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته به عنوان یک تکنولوژی مؤثر جهت تخریب آلایندهها از محیط آبی معرفی شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی کارایی کاتالیست تیتانیوم دیاکساید- کربن نیترید گرافیتی (Graphitic carbon nitride-TiO۲ یا g-C۳N۴-TiO۲) در حذف مترونیدازول از محیطهای آبی صورت گرفت.روشها: در این مطالعه بنیادی- کاربردی، ابتدا کاتالیست g-C۳N۴-TiO۲ سنتز گردید. جهت تعیین مشخصات نانوکامپوزیت، از آزمایشهای میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning electron microscope یا SEM)، Energy Dispersive X-ray (EDX) و طیفسنجی انعکاسی انتشاری (Diffuse reflectance spectroscopy یا DRS) استفاده شد. سپس تأثیر شاخصهایی مانند مقدار g-C۳N۴ در ترکیب کاتالیست g-C۳N۴-TiO۲، غلظت اولیه مترونیدازول (۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلیگرم بر لیتر)، pH (۴، ۷ و ۱۰) و میزان معدنیسازی مورد بررسی قرار گرفت.یافتهها: کاتالیست TC۳ راندمان تجزیه فتوکاتالیستی بیشتری را در تخریب مترونیدازول نشان داد. حداکثر کارایی فرایند در شرایط بهینه شامل غلظت اولیه مترونیدازول ۱۰ میلیگرم بر لیتر، ۱۰ = pH و زمان تماس ۳۶۰ دقیقه بود که ۸۹ درصد به دست آمد.نتیجهگیری: فرایند فتوکاتالیستی بر پایه کاتالیست g-C۳N۴-TiO۲، روش مؤثری جهت حذف مترونیدازول از محیط آبی میباشد و کاربرد g-C۳N۴ به طور مؤثری فعالیت فتوکاتالیستی TiO۲ را افزایش میدهد.