جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای اختلال کژتنظیمی خلقی ایذایی

اعظم شاه‌محمدی قهساره، احمد عابدی، فلور خیاطان، اصغر آقایی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: یکی از عوامل اساسی در تنظیم هیجان کودکان تحریک‌پذیر، شیوه‌ والدگری مادران است که در خودکنترلی این کودکان تأثیر می‌گذارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تدوین الگوی والدگری مبتنی بر نظریه دلبستگی ویژه کودکان مبتلا به اختلال کژتنظیمی خلقی ایذایی (Disruptive mood dysregulation disorder یا DMDD) بود.
روش‌ها: این مطالعه به روش تحلیل محتوای هدایت ‌شده با نظام طبقه‌بندی قیاسی انجام‌ شد و نمونه‌گیری هدفمند تا اشباع داده‌ها ادامه یافت. متون نوشتاری دلبستگی از نظر ویژگی‌های والدگری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ابتدا مفاهیم مرتبط با والدگری شناسایی و سپس مفاهیم استخراج بر اساس مؤلفه‌های اصلی نظریه دلبستگی طبقه‌بندی‌ گردید. در نهایت، اعتبار و پایایی الگوی والدگری مورد بررسی قرار گرفت و به تأیید رسید.
یافته‌ها: در الگوی والدگری تحقیق حاضر، ماتریکس ترسیم شد و سپس طبقه‌بندی بر اساس دو سطح؛ سطح یک شامل مؤلفه‌های اصلی دلبستگی و سطح دو شامل ۷۱ کد بر اساس سطح یک انجام گرفت. بدین ترتیب، الگوی والدگری با شش مؤلفه اصلی «رفتاری، هیجانی، شناختی، روانی، جنبشی- لامسه و امنیت جسمانی» مورد توجه قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: از الگوی والدگری مطرح شده در پژوهش حاضر که شامل مؤلفه‌های رفتاری، هیجانی، شناختی، روانی، جنبشی- لامسه و امنیت جسمانی است، می‌توان در کنار سایر درمان‌های موجود برای کودکان مبتلا به DMDD استفاده نمود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb