جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سرطان‌ها

سپیده محمودزاده، سوران رجبی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: در دنیای امروز، سرطان یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر به شمار می‌رود. این بیماری بسته به درجه پیشرفت آن، اختلالاتی در عملکرد طبیعی فرد ایجاد می‌کند. به طور کلی، دریافت تشخیص سرطان برای بیماران با اضطراب زیادی همراه است و واکنش‌های متفاوتی از جمله افزایش میزان نشخوار فکری و کاهش تاب‌آوری را در آنان برمی‌انگیزد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ذهن‌آگاهی و اضطراب سلامت در زنان مبتلا به سرطان پستان و افراد سالم انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه، ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ از ﻧﻮع ﻋﻠﯽ- ﻣﻘﺎیﺴﻪای بود و ﺟﺎﻣﻌﻪ آﻣﺎری آن را ﮐﻠﯿﻪ زنان ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﺮﻃﺎن پستان که در بیمارستان ولی‌عصر (عج) زنجان تحت درمان قرار داشتند و اﻓﺮاد ﻋﺎدی تشکیل داد. نمونه‌های تحقیق متشکل از ۲۰۰ نفر از بیماران مبتلا به سرطان و ۲۰۰ نفر از افراد عادی بود که از طریق همتاسازی به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده، پرسش‌نامه ‌پنج وجهی ذهن‌آگاهی (Five Facet Mindfulness Questionnaire یا FFMQ) و مقیاس اضطراب سلامت (Health Anxiety Inventory-۱۸ یا HAI-۱۸) بود. دادهﻫﺎ با استفاده از آزﻣﻮن MANOVA در نرم‌افزار SPSS مورد ﺗﺠﺰیﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ قرار گرفت.
یافته‌ها: بین ذهن‌آگاهی در دو گروه مبتلا به سرطان و افراد سالم تفاوت معنی‌داری وجود داشت (۰۵۰/۰ > P). بین اضطراب سلامت نیز در دو گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده گردید (۰۵۰/۰ > P).
نتیجه‌گیری: می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که بیماران مبتلا به سرطان، به دلیل خودگویی‌های منفی و بالا بودن سطح اضطراب ناشی از مسایل جسمی، روان‌شناختی و اجتماعی، ذهن‌آگاهی کمتر و اضطراب سلامت بالاتری نسبت به افراد سالم دارند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb