جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای نرم‌افزار Phast

آرمین باقری، احسان‌اله حبیبی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: مدل‌سازی حوادث در مخازن نگهداری متیل‌دی‌اتانول‌آمین (Methyldiethanolamine یا MDEA)، به دلیل خواص شیمیایی، آتش‌گیر بودن، سمیت ماده و وجود گاز هیدروژن سولفید در تجهیزات اطراف این مخازن، حایز اهمیت است. در پژوهش حاضر، سناریوی گسست مخزن MDEA در دو فصل سرد و گرم با وجود دیواره محافظ و عدم وجود دیواره محافظ مدل‌سازی گردید.
روش‌ها: ابتدا داده‌های ابعادی از حجم مخزن و اطلاعات شیمیایی و ترمودینامیک ماده و نقشه‌های جغرافیایی منطقه مورد نظر برای نرم‌افزار PHAST تعریف گردید. همچنین، شرایط آب و هوایی میانگین از مراجع معتبر استعلام و به نرم‌افزار داده شد تا بعد از انجام محاسبات، نتایج حاصل از سناریوی گسست مخزن را عنوان کند. در مطالعه حاضر، از نرم‌افزار شبیه‌سازی حوادث فرایندی PHAST استفاده شد.
یافته‌ها: منطقه تحت تشعشع آتش استخری در فصل گرم ۵/۹۶ متر در جهت وزش باد بود که این مقدار در فصل سرد ۹۳ متر گزارش گردید. همچنین، حداقل فاصله از کانون آتش که احتمال مرگ در آن ۹۹ درصد می‌باشد، ۳۵ متر در جهت وزش باد بود. احتمال مرگ در غلظت مواد سمی تا فاصله ۱۸۲۵ متر در جهت وزش باد، ۹۹ درصد بود و پس از آن کاهش یافت و تا فاصله ۱۸۶۵ متر به حدود صفر رسید. نرخ تبخیر استخری در فصل گرم از ۳/۱ کیلوگرم بر ثانیه به صورت صعودی تا ۶/۱ کیلوگرم بر ثانیه پیش رفت. در فصل سرد نیز نرخ تبخیر ماده، ۳/۰ کیلوگرم بر ثانیه گزارش شد. در حالت عدم وجود دیواره محافظ برای آتش استخری در فاصله ۱۲۴ متری، بیشترین تشعشع گرمایی وجود داشت که این مقدار تشعشع در حالت وجود دیواه محافظ، حدود ۱۰ متر به دست آمد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل شده، در هنگام بروز هر یک از پیامدها که در بدترین حالت این نتایج خواهد بود، می‌توان حریم ایمن از مخزن را به وسیله علایم هشدار دهنده تعیین نمود. همچنین، در صورت بروز حوادث، این که تیم امدادرسان تا چه فاصله‌ای می‌توانند به کانون خطر نزدیک شوند و چه تدابیری جهت کنترل بحران خواهند داشت، مهم است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb