۳ نتیجه برای Crp
افشین شیرانیان، امین صالح ابرقوئی، ذات اله عاصمی، منصوره صمیمی، زهره طبسی، حسین شاکری، احمد اسماعیل زاده،
دوره ۹، شماره ۱۳ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: افزایش فاکتورهای التهابی با پیدایش چندین عارضه در ارتباط است. با توجه به دانش ما هیچ گزارشی که نشان دهنده اثر مکمل ویتامین D بر روی hs-CRP سرم، پروفایل متابولیکی و بیومارکرهای استرس اکسیداتیو در بین زنان باردار موجود نیست. این مطالعه برای تعیین اثر مکمل یاری ویتامین D بر روی hs-CRP سرم پروفایل متابولیکی و بیومارکرهای استرس اکسیداتیو در میان زنان باردار انجام شده است. روشها: این کارآزمایی بالینی در میان ۴۸ زن باردار، بارداری اول، با سن ۴۰-۱۸ سال که تک قلو حامله بودند و در هفته ۲۵ بارداری بودند اجرا شد. شرکتکنندگان هرکدام به صورت تصادفی برای ۹ هفته، مکمل ویتامین D (۲۴=n) یا دارونما (۲۴=n) دریافت کردند. نمونه خون ناشتا در ابتدای مطالعه و بعد از ۹ هفته برای اندازهگیری hs-CRP پروفایل متابولیکی و بیومارکرهای استرس اکسیداتیو شامل ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما(TAC) و گلوتاتیون تام (GSH) گرفته شد. یافتهها: مکمل یاری منجر به افزایش سطح ویتامین D سرم (۰۰۳/۰ Pgroup=) و کلسیم (۰۱/۰ Pgroup=) شد. افراد گروه مداخله، کاهش زیادی در سطح سرمhs-CRP (۰۱/۰Pgroup=) و افزایش قابل توجهی در غلظت (TAC) پلاسمای آنها در مقایسه با گروه دارونما داشتند (۰۰۲/۰ Pgroup=) .اثر قابل توجه حاشیهای مکمل یاری با کاهش سطح تریگلیسیرید (۰۶/۰Pgroup=) سرم و فشار خون دیاستولیک )۰۷/۰Pgroup=) مشاهده شد. ما موفق نشدیم که اثر قابل توجهی از مکمل ویتامین D بر روی گلوکز خون ناشتا، سطح انسولین سرم، فشار خون سیستولیک، پروفایلهای لیپیدی دیگر و گلوتاتیون تام پلاسما پیداکنیم. نتیجهگیری: در نتیجه مکمل یاری ۹ هفتهای در زنان باردار منجر به کاهش سطح hs-CRP و افزایش (TAC) پلاسما، ویتامین D سرم و غلظت کلسیم میشود. علاوه بر این مکمل یاری منجر به اثر حاشیهای بر روی فشار خون دیاستولیک (DBP) و تری گلیسیرید سرم میشود اگرچه نمیتواند بر روی پروفایل متابولیکی سرم اثری داشته باشد. واژههای کلیدی: ویتامینD ، پروتئین واکنشگر با حساسیت بالا، بارداری
مرجان بداخانیان، محمد حسن انتظاری، مصطفی قنادیان، غلامرضا عسکری، محمدرضا مراثی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: عواملی همچون چاقی، افزایش چربی خون، افزایش قند خون و افزایش دور کمر، خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی را افزایش میدهند. مطالعات نشان دادهاند که چربی امگا ۳، وقوع بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش میدهد. خرفه نوعی گیاه علفی است که برگهای غنی از اسید لینولئیک دارد. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تأثیر عصاره خرفه بر پروفایلهای چربی خون، قند خون و سطح CRP (C-reactive protein) بود.روشها: این کارآزمایی باینی تصادفی دو سویه کور، بر روی ۸۰ مرد مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. بیماران به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه دو کپسول خرفه و گروه شاهد دو کپسول دارونما دریافت کردند. برای بررسی اثر مداخله، از آزمون ANOVA استفاده گردید.یافتهها: بر اساس یافتهها، میزان قند خون، سطح CRP و LDL (Low-density lipoprotein) در گروههای مداخله و شاهد کاهش یافت، اما این کاهش معنیدار نبود. سطح تریگلیسرید در هر دو گروه افزایش نشان داد، اما افزایش معنیداری مشاهده نشد. سطح HDL (High-density lipoprotein) در گروه مداخله افزایش و در گروه شاهد کاهش پیدا کرد که تفاوت بین دو گروه معنیدار نبود. کلسترول و Non-HDL cholesterol در گروه مداخله کاهش و در گروه شاهد افزایش نشان داد که تفاوت معنیداری بین دو گروه گزارش نشد.نتیجهگیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مصرف کپسول عصاره خرفه، نتوانست میزان قند خون، پروفایل چربی خون و سطح CRP را در مردان مبتلا به سندرم متابولیک کاهش دهد.
زهرا سادات خسروی، مرضیه کافشانی، اکبر حسنزاده، پرستو توسلی، محمد حسن انتظاری،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: کمبود ویتامین D به عنوان یک مشکل بهداشتی در سراسر جهان مطرح است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر ویتامین D بر کاهش وزن، پروتئین واکنشگر C با حساسیت بالا (High sensitivity C-reactive protein یا hs-CRP) و مقاومت انسولینی زنان چاق و دارای اضافه وزن انجام شد.روشها: این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی دو سوکور بود که بر روی ۵۳ نفر از زنان چاق و دارای اضافه وزن صورت گرفت. نمونهها به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله، مکمل ویتامین D را با دوز ۵۰۰۰۰ واحد در هفته (به مدت ۶ هفته) و گروه دیگر دارونما دریافت کرد. شاخصهای آنتروپومتری و نشانگرهای بیوشیمیایی hs-CRP قبل و بعد از مداخله اندازهگیری گردید و با استفاده از آزمونهای Paired t و Independent t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافتهها: پس از استفاده از مکمل ویتامین D، سطح سرمی ویتامین D افزایش معنیداری در مقایسه با گروه شاهد داشت (۰۰۱/۰ > P)، اما تفاوت معنیداری بین دو گروه در شاخصهای آنتروپومتریک، سطح hs-CRP و مقاومت انسولینی مشاهده نشد (۰۵۰/۰ < P برای همه).نتیجهگیری: مکملیاری ویتامین D با دوز ۵۰۰۰۰ واحد در هفته به مدت ۶ هفته در زنان چاق و دارای اضافه وزن، تأثیری بر وزن، شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، دور کمر، مقاومت انسولینی و hs-CRP ندارد.