RT - Journal Article T1 - The Effect of Cinnamon and Persian Hogweed Essential Oils with Chitosan Coating on Physicochemical Properties and Shelf Life Post-Harvest of Agaricus bisporus Mushroom JF - mui-jhsr YR - 2022 JO - mui-jhsr VO - 18 IS - 3 UR - http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1363-fa.html SP - 186 EP - 195 K1 - Cinnamon K1 - Essential oil K1 - Chitosan K1 - Antioxidant capacity K1 - Flavonoids K1 - Agaricales AB - مقدمه: قارچ تکمه­ای به دلیل عطر و طعم منحصر به فرد و خواص تغذیه­ای ارزشمند، بیشترین تولید را در سطح جهان دارد، ولی به دلیل عدم وجود کوتیکول، سرعت بالای تنفس، رطوبت زیاد و فعالیت شدید آنزیمی به سرعت فاسد و بلافاصله پس از برداشت، تغییر رنگ آن­ها آغاز می­شود. روش­ها: پژوهش حاضر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار شامل شاهد، کیتوزان 2 درصد، کیتوزان + اسانس دارچین (2 درصد)، کیتوزان + اسانس گلپر (200 پی­پی­ام)، کیتوزان + اسانس دارچین + اسانس گلپر، در 3 تکرار اجرا و خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی قارچ تکمه­ای در روز­های صفر، 7، 14 و 21 ارزیابی شد. یافته ­ها: بیشترین میزان فلاونوئید در روز 7 انبارمانی تحت تیمار پوشش­دهی کیتوزان + اسانس گلپر حاصل شد. بیشترین ظرفیت آنتی­اکسیدانی در تیمار شاهد در روز 21 انبارمانی مشاهده شد. رطوبت اندام باردهی در روز 7 انبارمانی تحت تیمار پوشش­دهی کیتوزان + اسانس گلپر و کیتوزان + اسانس دارچین و در روز 14 انبارمانی در تیمار کیتوزان + اسانس گلپر در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنی­داری را نشان داد. بیشترین شاخص قهوه­ای شدن در روز 14 انبارمانی در تیمار­­های کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد. بیشترین سفتی بافت در روز صفر در تیمار­­ شاهد و کمترین میزان در روز 21 در تیمارهای شاهد، کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد. نتیجه ­گیری: تیمارهای مورد بررسی نتایج متفاوتی را بر خصوصیات بیوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ تکمه­ای نشان دادند. LA eng UL http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1363-fa.html M3 10.48305/jhsr.v18i3.1462 ER -