دوره 20، شماره 3 - ( 7-1403 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 230-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1400/041
Ethics code: IR IAU RASHT REC 1400 041


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zeraati-Jorshari M, Fadaei-Chafy M. Investigating the Relationship between Mental Health and Eating Attitudes with Success in Weight Loss in Obese and Overweight People. J Health Syst Res 2024; 20 (3) :223-230
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1518-fa.html
زراعتی جورشری مینو، فدائی چافی محمدرضا. بررسی ارتباط سلامت روانی و نگرش به خوردن با موفقیت در کاهش وزن افراد چاق و دارای اضافه وزن. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1403; 20 (3) :223-230

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1518-fa.html


1- کارشناس ارشد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
2- استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
چکیده:   (412 مشاهده)
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سلامت روانی و نگرش به خوردن با مقدار کاهش وزن در افراد چاق و دارای اضافه وزن انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه از نوع مقطعی و جامعه آماری آن شامل افراد چاق و دارای اضافه وزن مراجعه‌کننده به کلینیک‌های تغذیه در شهر رشت بود که 420 نفر [378 زن با وزن 91/15 ± 99/79 کیلوگرم، قد 98/5 ± 67/161 سانتی‌متر، سن 15/11 ± 59/39 سال و شاخص توده بدنی  (Body mass index یا BMI) 06/3 ± 88/30 کیلوگرم بر مترمربع و 42 مرد با وزن 59/23 ± 31/100 کیلوگرم، قد 75/9 ± 07/175 سانتی‌متر، سن 35/11 ± 45/38 سال و BMI برابر با 20/4 ± 75/32 کیلوگرم بر مترمربع] به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات به وسیله پرسش‌نامه‌ آنلاین نگرش به خوردن Carner (Eating Attitude Test یا EAT) و پرسش‌نامه‌ سلامت روانی Goldberg (General Health Questionnaire یا GHQ) جمع‌آوری گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی Pearson و مدل‌بندی رگرسیونی در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: از میان مؤلفه‌های مورد بررسی، ارتباط معنی‌داری بین سلامت روانی (001/0 > P، 18/0- = r) و نگرش به خوردن (030/0 = P، 10/0 = r) با میزان موفقیت در کاهش وزن وجود داشت. رابطه ابعاد سلامت روانی شامل علایم جسمانی (001/0 > P، 19/0- = r)، اضطراب (018/0 = P، 11/0- = r)، اختلال عملکرد اجتماعی (001/0 = P، 16/0- = r) و افسردگی (063/0 = P، 09/0- = r) با کاهش وزن معنی‌دار بود. همچنین، ارتباط معنی‌داری بین مؤلفه‌های نگرش به خوردن شامل کنترل دهانی (001/0 > P، 21/0 = r)، تمایل به خوردن (009/0 = P، 12/0- = r) و عادات غذایی (001/0 > P، 10/0 = r) با موفقیت در کاهش وزن وجود داشت.
نتیجه‌گیری: سلامت روانی بالاتر و سطح بهتر نگرش به خوردن، با موفقیت بیشتر در کاهش وزن افراد چاق و دارای اضافه وزن مراجعه‌کننده به کلینیک‌های تغذیه ارتباط دارد. بنابراین، توجه به عوامل مذکور، منجر به افزایش احتمال موفقیت در کاهش وزن خواهد شد.
متن کامل [PDF 1496 kb]   (202 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1401/12/14 | پذیرش: 1402/12/15 | انتشار: 1403/7/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb