جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قلیان اول

مهدی قلیان اول، فاطمه محمدزاده، محمد مطلبی، زهره صادقی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: زایمان رخدادی کاملاً طبیعی است، اما در مواقع ضروری که جان مادر یا بچه در خطر باشد، عمل سزارین انجام می‌شود. به دلیل عدم آگاهی از عوارض سزارین، با افزایش تصاعدی آن مواجه هستیم. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مقایسه تأثیر آموزش بر اساس نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده با روش روتین بر قصد انتخاب روش زایمان در زنان مراجعه‌کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر مشهد انجام گردید.
روش‌ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی در عرصه بود که در سال ۱۴۰۰ بر روی ۷۶ زن ‌باردار انجام شد. افراد با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی دو مرحله‌ای انتخاب شدند و به روش تصادفی در دو گروه (مداخله و شاهد) قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه دموگرافیک و باروری و پرسش‌نامه روا و پایا شده مرتبط با سازه نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده برای هر دو گروه در سه مرحله قبل، بلافاصله و یک ماه پس از مداخله جمع‌آوری شد. برنامه آموزشی برای گروه مداخله بر اساس نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده طی شش جلسه به افراد ارایه گردید و گروه شاهد نیز آموزش‌های روتین را دریافت نمودند. داده‌ها‌ با استفاده از آزمون‌های Kolmogorov-Smirnov، Mann-Whitney، ۲c، Fisher's exact و مدل Generalized estimation equations (GEE) مورد تجزیه و تحلیل قرار‌ گرفت.
یافته‌ها: دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک و باروری همگن بودند. نتایج مدل GEE نشان داد که میانگین نمره متغیرهای آگاهی، نگرش، کنترل ‌رفتاری ‌‌‌‌درک ‌شده، هنجار ذهنی و قصد‌ رفتاری در زمان‌های بلافاصله و یک ماه پس از مداخله به طور معنی‌داری در گروه مداخله بیشتر از گروه شاهد بود (۰۵/۰ > P).
نتیجه‌گیری: مداخله به روش نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده، بر انتخاب روش زایمان طبیعی تأثیر دارد. بنابراین، توصیه می‌شود از این آموزش‌ها در کنار مراقبت‌های بارداری به منظور کاهش سزارین استفاده گردد.

سمیه ابراهیمی، هادی طهرانی، مهدی قلیان اول، وحید قوامی، مجید جلالی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت سلامت روستاییان و افزایش بیماری تب مالت در آنان، پژوهش حاضر با هدف تعیین پیشگویی‌کننده‌های انجام رفتارهای پیشگیرانه از تب مالت در روستاییان بالای ۲۰ سال شهرستان مشهد با استفاده از تئوری انگیزش محافظت انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۴۰۱ بر روی ۲۷۶ نفر از روستاییان بالای ۲۰ سال شهرستان مشهد که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند، انجام گردید. اطلاعات از طریق پرسش‌نامه دموگرافیک و پرسش‌نامه نظریه انگیزش محافظت جمع‌آوری شد. سپس داده‌ها با استفاده از آزمون‌های Mann-Whitney، Kruskal-Wallis، ضریب همبستگی Spearman و Linear Regression در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: بین رفتار پیشگیرانه از تب مالت و متغیرهای دموگرافیک رابطه معنی‌داری مشاهده نشد (۰۵/۰ < Pدر حالی ‌که ضریب همبستگی Spearman رابطه مستقیم و مثبتی را بین رفتار پیشگیری‌کننده از تب مالت با آگاهی (۳۹۴/۰ = r، ۰۰۱/۰ > P)، سازه‌های حساسیت درک شده (۶۱۸/۰ = r، ۰۰۱/۰ > P)، شدت درک شده (۵۹۳/۰ = r، ۰۰۱/۰ > P)، خودکارامدی (۷۲۶/۰ = r، ۰۰۱/۰ > P)، کارامدی پاسخ (۷۰۴/۰ = r، ۰۰۱/۰ > P)، ترس (۵۵۸/۰ = r، ۰۰۱/۰ > P) و انگیزش محافظت (۸۲۲/۰ = r، ۰۰۱/۰ > P) نشان داد. میزان پیشگویی رفتارهای پیشگیرانه به‌ وسیله سازه انگیزش محافظت، ۹۱ درصد گزارش گردید. سازه‌های خودکارامدی درک شده، کارایی پاسخ و ترس به ترتیب پیشگویی‌کننده‌های انگیزش محافظت بودند.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، سازه‌های خودکارامدی و انگیزش محافظت با رفتار پیشگیری‌کننده از تب مالت ارتباط داشتند. بنابراین، پیشنهاد می‌شود آموزش با تأکید بر خودکارامدی و انگیزش محافظت جهت پیشگیری از تب مالت در روستاییان مورد توجه قرار گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb