Yaghubloo K, Azadbakhat L, Nourian M, Mahaki B. Evaluating Diet Adequacy Using Healthy Eating Index-2005 in 13-17-Year-Old Students in Isfahan, Iran, in 2014. J Health Syst Res 2018; 14 (2) :195-203
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1020-fa.html
خدیجه یعقوبلو ، لیلا آزادبخت ، مژگان نوریان ، بهزاد مهکی . بررسی کفایت رژیم غذایی با استفاده از شاخص تغذیه سالم 2005 در دانشآموزان 13 تا 17 ساله شهر اصفهان در سال 1393. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1397; 14 (2) :195-203
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1020-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استاد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (1203 مشاهده)
مقدمه: تغذیه مناسب در دوران نوجوانی، علاوه بر تأمین نیازهای تغذیهای بدن به منظور رشد جسمانی و شناختی، در سلامت آینده فرد و جلوگیری از ایجاد چاقی در بزرگسالی مؤثر است. پژوهش حاضر برای اولین بار در ایران، با هدف تعیین کفایت رژیم غذایی با استفاده از شاخص تغذیه سالم 2005 (2005-Healthy Eating Index یا HEI) در دانشآموزان 13 تا 17 ساله شهر اصفهان در سال 1393 انجام شد.روشها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود و به صورت مقطعی انجام گرفت. دادههای مربوط به وضعیت تغذیه با استفاده از ثبت سه روزه خوراک جمعآوری گردید. جهت اندازهگیری فعالیت بدنی نیز از پرسشنامه استاندارد معتبر استفاده شد. دریافتهای غذایی، انرژی روزانه و مواد مغذی نیز به وسیله برنامه Nutritionist ثبت گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای ANOVA و Multiple linear regression در نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافتهها: میانگین امتیاز HEI در نوجوانان، 67/72 به دست آمد که وضعیت مطلوبی را نشان نداد. ارتباط معنیداری بین متغیرهای شغل مادر و میزان کالری دریافتی با امتیاز HEI مشاهده شد (05/0 > P).نتیجهگیری: کیفیت رژیم غذایی بیشتر نوجوانان نیازمند تغییر و اصلاح میباشد. بنابراین، جهت بهبود کیفیت رژیم غذایی آنها، به روشهایی نیاز است که عادات غذایی نوجوانان را اصلاح نماید و از آن جمله میتوان به برنامههای آموزشی و تبلیغات اشاره نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1397/4/24 | انتشار: 1397/4/24