1- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (2172 مشاهده)
چای ترش (Sour Tea) گیاهی است که امروزه به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. در گذشته از این گیاه برای درمان اختلالات زیادی از جمله سنگهای کلیوی و مثانه، محرک جنسی، ضد عفونیکننده، کاهش عوارض دیابت و پرفشاری خون استفاده میشد. تاکنون مطالعات انسانی و حیوانی متعددی در رابطه با تأثیر چای ترش بر پرفشاری خون انجام گرفته است. دادههای پژوهش حاضر بر اساس نتایج یافتهها از پایگاههای اطلاعاتی PubMed، Scopus، ISI و Google Scholar به دست آمد. با توجه به یافتههای بیشتر تحقیقات انجام شده در این زمینه، احتمال دارد که این ماده بتواند در بهبود فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیماران مبتلا به پرفشاری خون مؤثر باشد. در این مطالعه مروری، به بررسی پژوهشهای صورت گرفته در این زمینه و مکانیسمهای احتمالی تأثیر چای ترش بر فشار خون پرداخته شد.
واژههای کلیدی: چای ترش،
فشار خون،
مروری
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1397/10/25 | انتشار: 1397/10/25