دوره 15، شماره 2 - ( 6-1398 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 149-144 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari N, Sami M, Esfandiari Z, Tarrahi M J. Determination of aflatoxin contamination in cold pressed sesame oil in Isfahan city by high performance Liquid chromatography. HSR 2019; 15 (2) :144-149
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1076-fa.html
نادر اکبری ، مسعود سامی ، زهرا اسفندیاری ، محمد جواد طراحی . تعیین آلودگی آفلاتوکسین در روغن‌های کنجد تولیدی با پرس سرد در شهر اصفهان با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. تحقیقات نظام سلامت. 1398; 15 (2) :144-149

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1076-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی، واحد تحقیق و توسعه، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1240 مشاهده)
مقدمه: آفلاتوکسین‌ها ترکیبات به‌شدت سمی هستند که منجر به بروز عوارض ناخواسته بر سلامت انسان می‌شوند. دانه کنجد از محصولاتی است که در صورت نگهداری نامناسب، شرایط تولید آفلاتوکسین در آن مهیا و در نتیجه این سم به روغن حاصل از آن انتقال می‌یابد و درنهایت با مصرف روغن کنجد، آفلاتوکسین به بدن انسان وارد می‌شود. مطالعه حاضر به بررسی آفلاتوکسین کل در روغن­های تولیدی با روش پرس سرد در سطح شهر اصفهان می‌پردازد. روش کار: در مطالعه مقطعی-توصیفی، 36 نمونه روغن کنجد از کارگاه‌های فعال تولیدی شهر اصفهان به روش پرس سرد به‌صورت تصادفی نمونه­گیری شد و میزان آفلاتوکسین در نمونه‌ها به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه‌گیری شد یافته­ ها: آلودگی آفلاتوکسین کل (B1,B2,G1,G2) در 4 /69٪ از نمونه‌های کنجد مشاهده شد. در کلیه نمونه‌های آلوده، افلاتوکسین B1 با میانگین ppb 426/± 473/0 شناسایی شد. افلاتوکسین B2 در 8/27 درصد از کل نمونه‌ها با میانگین ppb 033/ ± 106/0 یافت گردید. آفلاتوکسین‌های نوع G1 و G2 در هیچ‌یک از نمونه‌ها تشخیص داده نشد میزان افلاتوکسین در مطالعه حاضر کمتر از میزان تعیین‌شده در استاندارد ملی کشور ایران بود. نتیجه­ گیری: با وجود آنکه در بررسی حاضر میزان آفلاتوکسین در محدوده مجاز تعریف شده در استاندارد ملی ایران می‌باشد اما فراوانی بالای آلودگی افلاتوکسین در نمونه‌های روغن کنجد آزمایش‌شده و مصرف این محصول در سبد روزانه جامعه می‌تواند در دراز مدت خطرات جدی برای سلامت انسان به وجود آورد
متن کامل [PDF 791 kb]   (1029 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1398/6/24 | انتشار: 1398/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb