دوره 6، شماره 1 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farzan A, Javaheri S. Cesarean section and related factors in governmental and private hospitals of Isfahan. HSR 2011; 6 (1)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-108-fa.html
علی فرزان ، سمیه جواهری . سزارین و عوامل مؤثر بر آن در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (1)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-108-fa.html


1- مربی، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1098 مشاهده)
مقدمه: به علت خطرات سزارین نسبت به زایمان طبیعی و عوارض زودرس و دیررس سزارین، این عمل نسبت به زایمان طبیعی از نظر بهداشت عمومی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین فراوانی نسبی سزارین و علل آن بود تا بر اساس نتایج به دست آمده در جهت کاهش میزان سزارین‌های غیر ضروری برنامه‌ریزی شود.  روش‌ها: در طول یک سال، 360 نمونه از بین کلیه‌ زنانی که در 4 بیمارستان دولتی و 4 بیمارستان خصوصی شهر اصفهان زایمان کرده بودند، به طور تصادفی انتخاب شدند و چک لیست مربوط با توجه به پرونده‌های بیمارستانی تکمیل گردید. داده‌ها به روش آمار توصیفی و آزمون‌های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: 6/73 درصد از مادران به روش سزارین و 4/26 درصد به روش طبیعی زایمان کرده بودند که معادل 8/2 سزارین به ازای یک زایمان ‏بود. بیشتر مادران سزارین شده، در گروه سنی 29-25 سال و اکثر مادران سزارین شده نخست‌زا بودند. تمایل مادران مراجعه کننده به بیمارستان‌های خصوصی جهت انجام سزارین، بیشتر از مراجعین به بیمارستان‌های دولتی بود. شایع‌ترین علل سزارین، سزارین قبلی، زایمان سخت، نمای بریچ، سزارین انتخابی و زجر جنینی بود. نتیجه‌گیری: با توجه به آمار بالای سزارین در بیمارستان‌های مورد مطالعه‌ شهر اصفهان (6/73 درصد) در مقایسه با میانگین استانی آن (5/59 درصد)، ضروری است در زمینه‌ کاهش سزارین برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد و با افزایش آگاهی زنان و حتی همسران آن‌ها نسبت به روش‌های زایمانی، از میزان سزارین‌های انتخابی کاسته شود. توصیه می‌شود بیشتر برنامه‌ها روی زنان نخست‌زا متمرکز گردد.  
متن کامل [PDF 417 kb]   (283 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb