دوره 15، شماره 4 - ( 11-1398 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 279-272 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haghighatzadeh R, Ghamarani A, Faramarzi S. Effect of -motor-perception training on reading performances of dyslexian elementary students of Isfahan. HSR 2020; 15 (4) :272-279
راحله حقیقت زاده ، امیر قمرانی ، سالار فرامرزی . تأثیر آموزش روش درکی ـ حرکتی برعملکرد خواندن دانش آموزان نارسا خوان دختر شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1398; 15 (4) :272-279

1- دانشجوی دکترای روانشناسی کودکان با نیازهای خاص دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار گروه روانشناسی کودکان با نیازهای خاص، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، گروه روانشناسی کودکان با نیازهای خاص، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
هدف از پژوهش، بررسی تأثیر روش درکی ـ حرکتی بر عملکرد خواندن دانش آموزان نارسا خوان دختر سوم ابتدائی شهر اصفهان بود. نمونه مورد نظر ۳۰ نفر دانش آموز نارسا خوان ارجاع شده به مرکز اختلالات یادگیری شهر اصفهان بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و در دو گروه ۱۵ نفری که شامل یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود جایابی شدند. گروه آزمایشی طی ۱۰ جلسه ۲ ساعته تحت آموزش درکی ـ حرکتی بصورت انفرادی قرار گرفت. در حالیکه گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند. ابزار پژوهش عبارت بود از آزمون تشخیصی خواندن (فرم اکوال)آزمون هوش وکسلرکه در مراحل پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. یافته های آماری به دست آمده نشان داد که بین نمرات کلی پیشرفت خواندن دانش آموزان گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین مشخص شد که آموزش های ادراکی ـ حرکتی توانسته است برتوانمندی های نظیر جدا کردن کلمات، پرکردن جاهای خالی ـ خواندن متن، بیان کردن حروف تأثیر معنی داری داشته باشد. با این وجود بین دو گروه آزمایش و کنترل به لحاظ بخش کردن و صداکشی تفاوت معناداری دیده نشد.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1398/10/25 | انتشار: 1398/10/25