دوره 16، شماره 2 - ( 4-1399 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 135-129 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maracy M R, Mostafavi-Darani F, Chatripour R, Salahshoori A, Zamani-Alavijeh F. The Apprehensions of Health Schools in Interacting with Health Vice-Presidency and the Industry Sector: A Qualitative Study. J Health Syst Res 2020; 16 (2) :129-135
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1129-fa.html
مراثی محمدرضا، مصطفوی دارانی فیروزه، چتری‌پور رحمت، سلحشوری آرش، زمانی علویجه فرشته. دغدغه‌های دانشکده بهداشت برای تعامل با معاونت بهداشت و بخش صنعت: یک مطالعه کیفی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1399; 16 (2) :129-135

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1129-fa.html


1- استاد، مرکز تحقیقات محیط زیست، پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری‌های غیر واگیر و گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استاد، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استادیار، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
5- دانشیار، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (2262 مشاهده)

مقدمه: دانشکده‌های بهداشت از طریق آموزش نیروی کار و تولید علم، نقش مؤثری در سلامتی افراد جامعه دارند. با این حال، عوامل متعددی می‌تواند جایگاه این مراکز را تهدید کند و موجب اختلال در تعاملات آن‌ها با محیط‌های اجرایی- صنعتی شود. از آن‌جایی که تاکنون مطالعه جامعی در خصوص موانع پیش روی دانشکده‌های بهداشت صورت نگرفته است، پژوهش حاضر با هدف شناسایی دغدغه‌های دانشکده‌های بهداشت برای تعامل با محیط‌های اجرایی- صنعتی انجام شد.
روش‌ها: در این تحقیق، جریان گفتگوی 20 نفر از متخصصان و رؤسای دانشکده‌های بهداشت دانشگاه‌های تیپ یک کشور، در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در تابستان سال 1397 فیلمبرداری گردید. گفتگوها دست‌نویس و سپس کلمه به کلمه تایپ شد و در مرحله بعد به روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: با تحلیل داده‌ها، عوامل مرتبط در دو طبقه اصلی «چالش‌ها و نیازهای تعامل با معاونت‌های بهداشتی» و «چالش‌ها و نیازهای تعامل با صنعت» دسته‌بندی گردید که طبقه دوم شامل چهار زیرطبقه بود.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر برای اولین بار به نتایجی شامل دسته‌بندی مجموعه‌ای از چالش‌ها و نیازهای مرتبط با تعاملات با معاونت بهداشتی و همچنین، ارتباط با صنعت به عنوان موانع کارکردهای دانشگاه و محیط‌های عملیاتی دست یافت. بنابراین، می‌توان از نتایج به دست آمده در راستای طراحی برنامه‌های جامع جهت رفع موانع برقراری ارتباطات و تعاملات بین دانشکده‌های بهداشت با معاونت‌های بهداشتی و صنایع استفاده نمود.

متن کامل [PDF 1056 kb]   (1700 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/6/12 | پذیرش: 1399/4/15 | انتشار: 1399/4/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb