دوره 16، شماره 2 - ( 4-1399 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 128-123 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghassami N, Honarmand H, Pourzamani R, Ebrahimpour K, Hamidi H R, Ebdali H, et al . Evaluation of Acetaldehyde in Water Stored in Polyethylene Terephthalate (PET) Bottles Distributed in Retail Stage in Isfahan, Iran. HSR 2020; 16 (2) :123-128
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1131-fa.html
قسامی ندا، هنرمند هما، پورزمانی رضا، ابراهیم‌پور کریم، حمیدی حمیدرضا، ابدالی حدیثه، و همکاران.. ارزیابی میزان استالدهید در آب‌های نگهداری شده در بطری‌ پلی‌اتیلن ‌ترفتالات (پت) توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1399; 16 (2) :123-128

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1131-fa.html


1- معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استاد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1953 مشاهده)
مقدمه: پلی‌اتیلن ‌ترفتالات (پت)، رزین پلیمری از خانواده پلی‌استر می‌باشد که در تولید بطری‌های نوشیدنی به کار می‌رود. انتقال ترکیبات سازنده پت مانند استالدهید به محتوای آن، تأثیرات نامطلوبی بر سلامت مصرف‌کنندگان می‌گذارد. پژوهش حاضر با هدف اندازه‌گیری میزان استالدهید انتقال یافته از پت به محتوای آب انجام شد.
روش‌ها: 36 نمونه بطری آب نگهداری شده در پت از 12 برند تجاری (از نوع معدنی و آشامیدنی هر کدام 6 برند تجاری) موجود در فروشگاه‌های عرضه سطح شهر اصفهان جمع‌آوری گردید. سپس استالدهید به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی (Gas Chromatography-Mass Spectrometry یا GC-MS) اندازه‌گیری شد. نتایج با استاندارد اتحادیه اروپا مقایسه گردید و با استفاده از آزمون t در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: استالدهید در 26 نمونه از آب‌های مورد بررسی با فراوانی 72 درصد مشاهده گردید. میانگین استالدهید در آب‌های معدنی و آشامیدنی به ‌ترتیب 18/22 ± 79/6 و 36/6 ± 53/4 ppb گزارش شد. میزان استالدهید در آب‌های معدنی بیشتر از آشامیدنی و مقادیر در کلیه نمونه‌ها کمتر از مقدار تعریف شده در استاندارد اروپا بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به مقایسه مقادیر اندازه‌گیری شده استالدهید در آب‌های معدنی و آشامیدنی مورد بررسی در تحقیق حاضر و کمتر بودن آن نسبت به مقادیر تعریف شده در استاندارد اروپا، انجام مطالعاتی در خصوص ارزیابی خطر کلیه ترکیبات احتمالی انتقال یافته از بطری پت به محتوای آن و تأثیرات آن بر سلامت پیشنهاد می‌گردد.
متن کامل [PDF 1255 kb]   (1308 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/6/12 | پذیرش: 1399/4/15 | انتشار: 1399/4/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb