دوره 16، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 211-206 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouri M, Tavasoli M, Nozari A, Askari G. The Association of Food Pattern and Sperm Quality Parameters and Biochemical Markers in Infertile Men: A Review Study. HSR 2020; 16 (3) :206-211
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1189-fa.html
نوری مهران، توسلی محمد، نوذری عاطفه، عسکری غلامرضا. ارتباط الگوی غذایی و شاخص‌های کیفیت اسپرم و نشانگرهای بیوشیمیایی در مردان نابارور: یک مطالعه مروری. تحقیقات نظام سلامت. 1399; 16 (3) :206-211

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1189-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- کارشناس ارشد، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- کارشناس، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1478 مشاهده)
مقدمه: با توجه به این که در بیشتر مطالعات به تأثیرات هر کدام از ریزمغذی‌‌ها مانند فولات، روی و انواع آنتی‌اکسیدان‌ها به طور جداگانه پرداخته شده است، هدف از انجام پژوهش حاضر، مروری بر الگوهای غذایی و ارتباط آن با غلظت اسپرم، تعداد، حرکت، مورفولوژی، آسیب DNA و همچنین، برخی از شاخص‌های بیوشیمیایی همچون سطح هموسیستئین در مردان نابارور بود.
روش‌ها: در این مطالعه، با جستجو در پایگاه‌های علمی و استفاده از کلید واژه‌های «Infertility, Sterility, Sub-fertility, Fertility, Dietary pattern, Diet type, Eating pattern, Diet»، مقالات منتشر شده بین سال‌های 1980 تا 2018 استخراج گردید. از میان تحقیقات بررسی شده، فقط مطالعاتی که به الگوی غذایی پرداخته بودند، وارد بررسی نهایی شد. در نهایت، 5 مقاله به این منظور انتخاب شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها، ارتباط مثبتی بین الگوی غذایی سالم با غلظت، تحریک و کیفیت اسپرم‌ها مشاهده شد و افرادی که الگوی غذایی سالم‌تری داشتند، دارای شاخص‌های اسپرمی بهتری هم بودند. همچنین، مشخص گردید که ارتباط مستقیمی بین الگوی غذایی، میزان گونه‌های فعال اکسیژن و آسیب DNA وجود دارد؛ به طوری که گونه‌های فعال اکسیژن با ایجاد استرس اکسیداتیو و تغییر در تراکم و فشردگی هسته اسپرم، نقش منفی در فرایند اسپرماتوژنز ایجاد می‌کنند.
نتیجه‌گیری: در مطالعات به ارتباط مثبت بین الگوی غذایی و میزان آسیب‌های شاخص‌های اسپرمی اشاره شد؛ به گونه‌ای که داشتن رژیم سالم، یک شاخص موفقیت در بهبود شاخص‌های اسپرمی به شمار می‌آید، اما با توجه به کم بودن تعداد تحقیقات، برای نتیجه‌گیری قطعی به انجام مطالعات گسترده‌تر و جامعه آماری بیشتر نیاز است.
واژه‌های کلیدی: رژیم غذایی، الگوی غذایی، ناباروری
متن کامل [PDF 1034 kb]   (797 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/10/4 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار: 1399/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb