دوره 17، شماره 3 - ( 7-1400 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 230-218 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amirian L, Ghadampour E, Abasi M. Development of a Causal Model of Social, Academic, and Emotional Risk-Taking based on Parenting Styles, Sensation-Seeking, Stress Coping Styles Mediated by Academic Skills in Students with High-Risk Behaviors. J Health Syst Res 2021; 17 (3) :218-230
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1228-fa.html
امیریان لیلا، قدم‌پور عزت‌اله، عباسی محمد. تدوین مدل علی خطرپذیری اجتماعی، تحصیلی و هیجانی مبتنی بر شیوه‌های فرزندپروری، هیجان‌خواهی، سبک‌های مقابله با استرس با واسطه‌گری مهارت‌های تحصیلی در دانش‌آموزان دارای رفتارهای پرخطر. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1400; 17 (3) :218-230

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1228-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه روان‌شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
2- استاد، گروه روان‌شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
3- استادیار، گروه روان‌شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
چکیده:   (1708 مشاهده)
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل علی خطرپذیری اجتماعی، تحصیلی و هیجانی مبتنی بر شیوه‌های فرزندپروری، هیجان‌خواهی، سبک‌های مقابله با استرس با واسطه‌گری مهارت‌های تحصیلی در دانش‌آموزان دارای رفتارهای پرخطر انجام گرفت.
روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی و به‌ طور ویژه از نوع مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه دانش‌آموزان دختر و پسر دوره متوسطه دوم شهر کرج در سال تحصیلی 99-1398 تشکیل داد که به روش تصادفی چند مرحله‌ای، 300 نفر از میان آن‌ها انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات، از پرسش‌نامه‌های رفتارهای پرخطر زاده‌محمدی و همکاران، رفتارهای خطرپذیری اجتماعی، تحصیلی و هیجانی Kilgus و همکاران، شیوه‌های فرزندپروری Bamrind، سبک‌های مقابله با استرس Andler و Parker، هیجان‌خواهی Zuckerman و همکاران و مهارت‌های تحصیلی شعبانی و همکاران استفاد شد. داده‌ها با استفاده از روش تحلیل معادله‌های ساختاری در نرم‌افزارهای SPSS و AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: مدل پیشنهادی از برازش خوبی برخوردار بود. شیوه‌های فرزندپروری، هیجان‌خواهی و راهبردهای مقابله با استرس به صورت مستقیم با خطرپذیری اجتماعی، تحصیلی و هیجانی ارتباط داشت. شیوه‌های فرزندپروری، هیجان‌خواهی و راهبردهای مقابله با استرس به صورت غیر مستقیم و با واسطه متغیر مهارت‌های تحصیلی، با خطرپذیری اجتماعی، تحصیلی و هیجانی مرتبط بود.
نتیجه‌گیری: یافته‌های سازگار با مدل مفهومی حاکی از آن است که شیوه‌های فرزندپروری، هیجان‌خواهی و راهبردهای مقابله‌ای استرس، به صورت غیر مستقیم با رفتارهای خطرپذیر، از طریق مهارت‌های تحصیلی رابطه دارند. همچنین، شیوه‌های فرزندپروری، هیجان‌خواهی و راهبردهای مقابله با استرس به صورت غیر مستقیم و با واسطه متغیر مهارت‌های تحصیلی با خطرپذیری مرتبط می‌باشند که این نتایج دارای کاربردهای نظری و عملی در طراحی برنامه‌های پیشگیرانه درباره خطرپذیری دانش‌آموزان است و باید مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1667 kb]   (1190 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1399/11/30 | پذیرش: 1400/5/5 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb