Badeleh-Shamooshaki M T, Salehi-Yansari H, Sadeghi E, Charakzi A. Effect of Group Mindfulness-based Cognitive Counselling on life Satisfaction of Elder Women. HSR 2021; 17 (1) :63-69
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1264-fa.html
بادله شموشکی محمد تقی، صالحی یانسری هاجر، صادقی الهه، چرکزی عبدالرحمان. تأثیر مشاوره گروهی شناختی مبتنی بر ذهنآگاهی بر رضایت زندگی زنان سالمند. تحقیقات نظام سلامت. 1400; 17 (1) :63-69
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1264-fa.html
1- استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- کارشناس ارشد، مؤسسه سلامت و دانش خانواده سیب، گرگان، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور گرگان، گرگان، ایران
4- استادیار، گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده: (1788 مشاهده)
مقدمه: سالمندی یکی از مراحل مهم زندگی است و با پیشرفت علم و بهبود شرایط بهداشتی، آمار سالمندان در جوامع مختلف رو به افزایش است. به منظور افزایش سازگاری سالمندان، توجه به رضایت زندگی آنان ضروری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر مشاوره گروهی شناختی مبتنی بر ذهنآگاهی بر افزایش رضایت از زندگی زنان سالمند انجام شد.
روشها: این مطالعه تجربی از نوع پیشآزمون و پسآزمون همراه با گروه شاهد و جامعه آماری شامل کلیه زنان سالمند مرکز روزانه سالمندان شهر گرگان بود. از بین 142 زن سالمند بالای 60 سال که به پرسشنامه رضایت زندگی پاسخ دادند، 50 نفر با پایینترین نمره رضایت زندگی انتخاب شدند و در نهایت، 40 نفر با همگنسازی و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند. دادهها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه رضایت از زندگی Neugarten و Havighurst جمعآوری گردید. مداخله شامل 8 جلسه مشاوره گروهی شناختی مبتنی بر ذهنآگاهی بود. دادهها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: تفاوت معنیداری بین میانگین نمرات رضایت از زندگی سالمندان در دو سطح پیشآزمون (9/16) و پسآزمون (14/09) در گروه آزمایش وجود داشت؛ در حالی که این تفاوت در گروه شاهد مشاهده نشد. یافتهها نشان دهنده تأثیر مثبت مشاوره گروهی شناختی مبتنی بر ذهنآگاهی بر رضایت از زندگی زنان سالمند بود.
نتیجهگیری: به کار بردن روشهای درمانی کوتاه مدت و کمهزینه و گروهی به منظور افزایش رضایت زندگی سالمندان، امری ضروری است. با توجه به نتایج پژوهش، درمان گروهی مبتنی بر ذهنآگاهی میتواند گزینه مناسبی برای افزایش رضایت از زندگی سالمندان باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1400/2/21 | پذیرش: 1400/1/15 | انتشار: 1400/1/15