دوره 18، شماره 3 - ( 7-1401 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 185-170 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0

Karimi-Zeverdegani S, Khorshidikia S, Mohebian Z. Introduction and Review of Liquid-Liquid Microextraction Method, Development and Applications in Sample Preparation and Extraction. HSR 2022; 18 (3) :170-185
کریمی زوردگانی سارا، خورشیدی‌کیا سمانه، محبیان زهره. معرفی و مروری بر روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی، توسعه و کاربردها در آماده‌سازی و استخراج نمونه. تحقیقات نظام سلامت. 1401; 18 (3) :170-185

1- دانشیار، گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
میکرواستخراج مایع- مایع پخشی (Dispersive liquid–liquid microextraction یا DLLME) نوعی تکنیک جدید آماده‌سازی نمونه است که شاخص‌های تغلیظ بالا را از حجم کم نمونه‌های آبی ارایه می‌کند. این روش به دلیل چندین مزیت از جمله سریع بودن، ارزان بودن، سهولت توسعه روش، فاکتور غنی‌سازی بالا و مصرف حجم کم حلال آلی، مقبولیت گسترده‌ای پیدا کرده است. پژوهش حاضر بر روی بهبودهای ایجاد شده در DLLME از زمان معرفی آن در سال 2006 تمرکز داشت. در مطالعه حاضر استفاده از DLLME با مشتق‌سازی هم‌زمان آنالیت‌ها و ترکیب DLLME با سایر تکنیک‌های آماده‌سازی نمونه و جایگزین نمودن حلال‌های کلردار سمی با هیدروکربن‌های با سمیت کم، الکل‌ها و مایعات یونی ارایه گردید. همچنین، تحقیق درصدد تشریح استفاده از DLLME برای پیش‌تغلیظ یون‌های فلزی و تغییرات بیشتری در این تکنیک جدید توسعه‌ یافت. به طور خلاصه، کاربردهای مختلف DLLME برای چندین گروه از آنالیت‌ها از جمله آفت‌کش‌ها، داروها، فنل‌ها و سایر ترکیبات توصیف و در نهایت، برخی از محدودیت‌ها و چشم‌اندازهای آینده پیش‌بینی شد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار
دریافت: 1400/10/21 | پذیرش: 1401/5/26 | انتشار: 1401/7/15