Research code: 17529249111350331400162425848
Najafian-Jazi M, Jafarpour M. The Effect of Cinnamon and Persian Hogweed Essential Oils with Chitosan Coating on Physicochemical Properties and Shelf Life Post-Harvest of Agaricus bisporus Mushroom. J Health Syst Res 2022; 18 (3) :186-195
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1363-fa.html
نجفیان جزی مرضیه، جعفرپور مهرداد. تأثیر اسانسهای دارچین و گلپر به همراه پوشش کیتوزان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ Agaricus bisporus. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1401; 18 (3) :186-195
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1363-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات قارچهای خوراکی و دارویی و گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده: (1666 مشاهده)
مقدمه: قارچ تکمهای به دلیل عطر و طعم منحصر به فرد و خواص تغذیهای ارزشمند، بیشترین تولید را در سطح جهان دارد، ولی به دلیل عدم وجود کوتیکول، سرعت بالای تنفس، رطوبت زیاد و فعالیت شدید آنزیمی به سرعت فاسد و بلافاصله پس از برداشت، تغییر رنگ آنها آغاز میشود.
روشها: پژوهش حاضر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار شامل شاهد، کیتوزان 2 درصد، کیتوزان + اسانس دارچین (2 درصد)، کیتوزان + اسانس گلپر (200 پیپیام)، کیتوزان + اسانس دارچین + اسانس گلپر، در 3 تکرار اجرا و خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی قارچ تکمهای در روزهای صفر، 7، 14 و 21 ارزیابی شد.
یافته ها: بیشترین میزان فلاونوئید در روز 7 انبارمانی تحت تیمار پوششدهی کیتوزان + اسانس گلپر حاصل شد. بیشترین ظرفیت آنتیاکسیدانی در تیمار شاهد در روز 21 انبارمانی مشاهده شد. رطوبت اندام باردهی در روز 7 انبارمانی تحت تیمار پوششدهی کیتوزان + اسانس گلپر و کیتوزان + اسانس دارچین و در روز 14 انبارمانی در تیمار کیتوزان + اسانس گلپر در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنیداری را نشان داد. بیشترین شاخص قهوهای شدن در روز 14 انبارمانی در تیمارهای کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد. بیشترین سفتی بافت در روز صفر در تیمار شاهد و کمترین میزان در روز 21 در تیمارهای شاهد، کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد.
نتیجه گیری: تیمارهای مورد بررسی نتایج متفاوتی را بر خصوصیات بیوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ تکمهای نشان دادند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
علوم تغذیه و صنایع غذایی دریافت: 1400/10/25 | پذیرش: 1401/3/1 | انتشار: 1401/7/15