[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 3 - ( 7-1401 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 195-186 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر اسانس‌های دارچین و گلپر به همراه پوشش کیتوزان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ Agaricus bisporus
مرضیه نجفیان جزی1 ، مهرداد جعفرپور 2
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات قارچ‌های خوراکی و دارویی و گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده:   (161 مشاهده)
مقدمه: قارچ تکمه­ای به دلیل عطر و طعم منحصر به فرد و خواص تغذیه­ای ارزشمند، بیشترین تولید را در سطح جهان دارد، ولی به دلیل عدم وجود کوتیکول، سرعت بالای تنفس، رطوبت زیاد و فعالیت شدید آنزیمی به سرعت فاسد و بلافاصله پس از برداشت، تغییر رنگ آن­ها آغاز می­شود.
روش­ها: پژوهش حاضر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار شامل شاهد، کیتوزان 2 درصد، کیتوزان + اسانس دارچین (2 درصد)، کیتوزان + اسانس گلپر (200 پی­پی­ام)، کیتوزان + اسانس دارچین + اسانس گلپر، در 3 تکرار اجرا و خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی قارچ تکمه­ای در روز­های صفر، 7، 14 و 21 ارزیابی شد.
یافته ­ها: بیشترین میزان فلاونوئید در روز 7 انبارمانی تحت تیمار پوشش­دهی کیتوزان + اسانس گلپر حاصل شد. بیشترین ظرفیت آنتی­اکسیدانی در تیمار شاهد در روز 21 انبارمانی مشاهده شد. رطوبت اندام باردهی در روز 7  انبارمانی تحت تیمار پوشش­دهی کیتوزان + اسانس گلپر و کیتوزان + اسانس دارچین و در روز 14 انبارمانی در تیمار کیتوزان + اسانس گلپر در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنی­داری را نشان داد. بیشترین شاخص قهوه­ای شدن در روز 14 انبارمانی در تیمار­­های کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد. بیشترین سفتی بافت در روز صفر در تیمار­­ شاهد و کمترین میزان در روز 21 در تیمارهای شاهد، کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد.
نتیجه ­گیری: تیمارهای مورد بررسی نتایج متفاوتی را بر خصوصیات بیوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ تکمه­ای نشان دادند.
واژه‌های کلیدی: دارچین، اسانس، کیتوزان، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فلاونوئیدها، قارچ‌ها
متن کامل [PDF 1078 kb]   (100 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1400/10/25 | پذیرش: 1401/3/1 | انتشار: 1401/7/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Research code: 17529249111350331400162425848



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafian-Jazi M, Jafarpour M. The Effect of Cinnamon and Persian Hogweed Essential Oils with Chitosan Coating on Physicochemical Properties and Shelf Life Post-Harvest of Agaricus bisporus Mushroom. HSR. 2022; 18 (3) :186-195
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1363-fa.html

نجفیان جزی مرضیه، جعفرپور مهرداد. تأثیر اسانس‌های دارچین و گلپر به همراه پوشش کیتوزان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ Agaricus bisporus. تحقیقات نظام سلامت. 1401; 18 (3) :195-186

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1363-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( 7-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیقات نظام سلامت Journal of Health System Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4463