دوره 19، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 22-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi-Zeverdegani S, Mohebian Z, Khorshidikia S. Introduction and Review of Techniques, Applications, and Limitations of Solid Phase Microextraction Method. HSR 2023; 19 (1) :12-22
کریمی زوردگانی سارا، محبیان زهره، خورشیدی‌کیا سمانه. معرفی و مروری بر تکنیک، کاربردها و محدودیت‌های روش ریزاستخراج فاز جامد. تحقیقات نظام سلامت. 1402; 19 (1) :12-22

1- دانشیار، گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
میکرواستخراج فاز جامد (Solid phase Microextraction یا SPME) نوعی روش زیراستخراج نمونه به شمار می‌رود که جهت رفع برخی از چالش‌های مربوط به آماده‌سازی نمونه و همچنین، ادغام مراحل مختلف آنالیز در یک سیستم توسعه یافته است. SPME یک روش آماده‌سازی نمونه بدون نیاز به حلال، مقرون به صرفه، مؤثر و با توان بالا می‌باشد. در این تکنیک، تمام مراحل استخراج در یک مرحله ادغام می‌شود. طی سال‌های اخیر، ترکیب SPME با ابزارهای آنالیزور برای نمونه‌برداری و آنالیز ترکیبات متعدد بسیار کارآمد بوده و پژوهش‌های بسیاری در مورد مزایا، کاربردها و پیشرفت‌های این تکنیک انجام شده است. مطالعه حاضر به معرفی SPME به همراه جنبه‌های مختلف و زمینه‌های کاربردی آن پرداخت.

ساراکریمی زوردگانی :  google scholar
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار