دوره 18، شماره 2 - ( 4-1401 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 126-120 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 22815
Ethics code: IR.SUMS.REC.1400.545

Ensafdaran F, Nejabat M, Mahmoudi A, Shamsaei M. Presenting a Model of Nurses' Psychological Well-Being Based on the Variables of Spiritual Health, Resilience, and Emotional Atmosphere of the Family during the Corona Pandemic and Its Effect on Emotional Distress Tolerance of Nurses. HSR 2022; 18 (2) :120-126
انصافداران فریده، نجابت محمود، محمودی عبدالرضا، شمسایی مریم. ارایه مدلی از بهزیستی روان‌شناختی پرستاران بر اساس متغیرهای سلامت معنوی، تاب‌آوری و جو عاطفی خانواده در دوران پاندمی کرونا و تأثیر آن بر تحمل آشفتگی هیجانی پرستاران. تحقیقات نظام سلامت. 1401; 18 (2) :120-126

1- مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مربی، گروه روان‌شناسی، مؤسسه آموزش عالی غیر انتفاعی- غیر دولتی فاطمیه (س)، شیراز، ایران
2- استاد، مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب و گروه چشم‌پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- استادیار، مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب و گروه معارف، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4- دانشیار، مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب و گروه معارف، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی بهزیستی روان‌شناختی پرستاران بر اساس متغیرهای سلامت معنوی، تاب‌آوری و جو عاطفی خانواده در دوران پاندمی کرونا و تأثیر آن بر تحمل آشفتگی هیجانی پرستاران انجام شد.
روش‌ها:این مطالعه از نوع همبستگی و جامعه مورد بررسی شامل همه پرستاران بیمارستان‌های دولتی شهر شیراز بود. با توجه به شرایط پاندمی کرونا، 200  نفر به صورت تصادفی در دسترس به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌های استاندارد بهزیستی روان‌شناختی، سلامت معنوی، تاب‌آوری، جو عاطفی خانواده و تحمل آشفتگی جمع‌آوری گردید و به روش الگویابی معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای SPSS و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: مدل پیشنهادی از برازش خوبی برخوردار بود. بر اساس نتایج معادلات ساختاری، سلامت معنوی (170/0 = P، 012/0 = P)، تاب‌آوری (180/0 = P، 008/0 = P) و جو عاطفی خانواده (360/0 = P، 001/0 > P) به طور مستقیم بر بهزیستی روان‌شناختی پرستاران تأثیر داشت. همچنین، تأثیر غیر مستقیم سلامت معنوی (083/0 = P، 012/0 = P)، تاب‌آوری (088/0 = P، 005/0 = P) و جو عاطفی خانواده (17/0 = P، 001/0 > P) بر تحمل آشفتگی هیجانی پرستاران از طریق بهزیستی روان‌شناختی تأیید گردید. تنها تأثیر مستقیم تاب‌آوری بر تحمل آشفتگی (030/0 = P، 570/0 = P) در مدل مذکور تأیید نشد.
نتیجه‌گیری: سلامت معنوی، تاب‌آوری و جو عاطفی خانواده، منجر به بهبود بهزیستی روان‌شناختی و همچنین، افزایش تحمل آشفتگی در پرستاران می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1400/12/11 | پذیرش: 1401/3/7 | انتشار: 1401/4/10