دوره 18، شماره 3 - ( 7-1401 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 206-202 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 14/20/12927

Kazemeini H, Azizian A, Ahmadi K. Evaluation of Melamine Content in Infant Formula Collected from Different Areas of Tehran, Iran, Using Enzyme-Linked Immunosorbent Assay Method. HSR 2022; 18 (3) :202-206
کاظمینی حمیدرضا، عزیزیان اصغر، احمدی کتایون. بررسی میزان ملامین موجود در شیر خشک مصرفی نوزادان جمع‌آوری شده از مناطق مختلف شهر تهران با استفاده از روش ELISA. تحقیقات نظام سلامت. 1401; 18 (3) :202-206

1- استادیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فن‌آوری‌های نوین آمل، آمل، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مقدمه: تشخیص تقلب افزودن ملامین در محصولات غذایی که به منظور افزایش محتوای نیتروژن انجام می‌شود، به دلیل مخاطرات آن برای سلامت مصرف‌کننده ضروری می‌باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی میزان ملامین موجود در شیر خشک مصرفی نوزادان جمع‌آوری شده از مناطق مختلف شهر تهران با استفاده از روش Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) در سال 1400 بود.
روش‌ها: در این مطالعه، 22 نمونه شیر خشک مصرفی نوزادان با نشان‌های تجاری مختلف از پرفروش‌ترین آن‌ها در 22 منطقه شهر تهران جمع‌آوری گردید و با استفاده از کیت تشخیصی مبتنی بر روش ELISA، ملامین جستجو، تشخیص و میزان آن تعیین شد و سپس با حد استاندارد مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته‌ها: در هیچ کدام از نمونه‌های شیر خشک نوزادان، مقادیر بالاتر از حد تشخیص کیت مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر نشان داد که در شیر خشک نوزادان در سال 1400 در شهر تهران، تقلب افزودن ملامین صورت نگرفته است و از این نظر خطری برای مصرف‌کننده (نوزادان) وجود ندارد.
واژه‌های کلیدی: ELISA، ملامین، شیر خشک، نوزاد
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی