Borzoei A, Azadbakht L. Describing the Dietary Habits of Isfahan Young Girls: assessing the Status of Tea Consumption, Processed Foods, Fats and Cooking Methods. J Health Syst Res 2011; 6 (2)
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-143-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (1235 مشاهده)
مقدمه: مصرف زیاد چای، غذاهای آماده با بیماریهای مزمن نظیر اضافه وزن و پرفشاریخون در ارتباط میباشد. با توجه به اهمیت پیشگیری از بیماریهای مزمن در سنین جوانی هدف از این مطالعه توصیف عادات غذایی در دختران جوان اصفهانی میباشد. روشها: در این مطالعه مقطعی 110 دختر جوان 18تا 28 ساله دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به روش نمونهگیری خوشهای سیستماتیک و تصادفی انتخاب شدند. جهت ارزیابی عادات غذایی از یک پرسشنامه اعتبارسنجی شده، استفاده گردید. شاخصهای آنتروپومتریک و فشارخون با استفاده از روشهای استاندارد ارزیابی شد. نمایه توده بدنی بالاتر از 25کیلوگرم بر مترمربع به عنوان اضافه وزن و بیشتر از 30 کیلوگرم بر مترمربع به عنوان چاق تلقی گردید. دور کمر بیشتر از 85 سانتیمتر به عنوان چاقی شکمی تعریف شد. یافتهها: 51 درصد دختران جوان کمتر از 3 لیوان در روز چای و 40 درصد آنها 3 تا 5 لیوان و 9 درصد بیشتر از 5 لیوان چای مینوشیدند. تنها 2 درصد روزانه از قهوه استفاده میکردند. 50 درصد افراد از غذاهای آماده استفاده نمیکردند و 5/44 درصد آنها 2بار در هفته از غذاهای آماده و 5/5 درصد آنها بیشتر از 2 بار در هفته از غذاهای آماده استفاده میکردند. 5/44 درصد از جوانان از غذاهای چرب و 5/54 درصد از غذاهای کمچرب استفاده میکردند. روغن مصرفی 5/54 درصد روغن مایع، 4/36 درصد روغن مخصوص سرخکردنی و 3/7 درصد جامد و 8/1 درصد از روغن حیوانی بود. نتیجهگیری: استفاده از غذاهای چرب و مصرف غذاهای آماده از عادات غذایی نادرست در دختران جوان بود. بر این اساس، ضرورت اصلاح عادات غذایی و روشهای پخت در قشر جوان کشورمان احساس میشود. واژههای کلیدی: عادات غذایی، جوانان، غذاهای آماده، اسید چرب.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24