دوره 19، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 51-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: پایان نامه کارشناسی ارشد با کد 162425850


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajaei M, Jafarpour M. The Effect of Cumin Essential Oil, Sumac Extract, and Chitosan Coating on the Shelf Life of Agaricus Bisporus. HSR 2023; 19 (1) :42-51
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1438-fa.html
رجایی مریم، جعفرپور مهرداد. تأثیر پوشش کیتوزان حاوی اسانس زیره سبز و عصاره سماق بر خصوصیات کیفی و ماندگاری قارچ تکمه‌ای (Agaricus bisporus). تحقیقات نظام سلامت. 1402; 19 (1) :42-51

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1438-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات قارچ‌های خوراکی و دارویی و گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (816 مشاهده)
مقدمه: استفاده از پوشش‌های خوراکی و اسانس‌های روغنی به دلیل زیست تخریب‌پذیری، بهبود ماندگاری و بهبود خصوصیات کیفی محصولات برداشت شده حایز اهمیت است.
روش‌ها: پژوهش حاضر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار شامل شاهد، کیتوزان (2 درصد)، عصاره سماق (4 درصد)، اسانس زیره سبز (5 میکرولیتر)، کیتوزان + عصاره سماق و کیتوزان + اسانس زیره سبز در سه تکرار اجرا گردید و خصوصیات کیفی قارچ تکمه‌ای در روز‌های صفر، 7، 14 و 21 انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: بیشترین سفتی بافت و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در روز 21 به ترتیب در تیمار‌های اسانس زیره و شاهد گزارش شد. با افزایش مدت زمان انبارمانی از روز صفر به 21، محتوای مالون دی‌آلدئید (Malondialdehyde یا MDA) افزایش یافت. بیشترین فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز در روز 7 در تیمار اسانس زیره سبز به دست آمد. در روزهای 7، 14 و 21، تیمار اسانس زیره و عصاره سماق بیشترین میزان کاهش وزن را نشان دادند. بیشترین شاخص رنگ L* در روز صفر در تیمار شاهد و بیشترین شاخص رنگ a* در روز 7 در تیمارهای کیتوزان و کیتوزان + عصاره سماق مشاهده گردید. تحت تیمار کیتوزان در روزهای 14 و 21 و کیتوزان + اسانس زیره در روز 14، کمترین شاخص رنگ b* وجود داشت. بیشترین شاخص قهوه‌ای شدن در روزهای 7، 14 و 21 در تیمارهای کیتوزان + عصاره سماق، کیتوزان + اسانس زیره و کیتوزان مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: تیمارهای مورد بررسی نتایج متفاوتی را بر خصوصیات کیفی و ماندگاری قارچ تکمه‌ای نشان دادند. اسانس زیره سبز و عصاره سماق به تنهایی و در ترکیب با کیتوزان در طول دوره انبارمانی، بر ویژگی‌های کیفی قارچ تکمه‌ای تأثیرگذار بودند.
متن کامل [PDF 1207 kb]   (609 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1401/5/13 | پذیرش: 1401/9/12 | انتشار: 1402/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb