Zangiabadi A, Ghanbari R, Aali Dehchenari R, Roustaei H. Evaluating the Environmental Health Conditions of Restaurants and Hotels Dining Areas in a Central tourist Area in Isfahan by Using GIS in 2008 and 2009. J Health Syst Res 2011; 6 (3)
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-145-fa.html
علی زنگی آبادی ، رضا قنبری ، رحیم عالی ده چناری ، هرمز روستایی . بررسی وضعیت بهداشت محیطی رستورانها و هتلهای دارای سالن غذاخوری در محدوده گردشگری بخش مرکزی شهر اصفهان با استفاده از GIS در سال ۸۷ و ۸۸. مجله تحقیقات نظام سلامت. ۱۳۸۹; ۶ (۳)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-۱-۱۴۵-fa.html
۱- استادیار، گروه جغرافیا، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
۲- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.عضو هیأت علمی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
۳- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
۴- کارشناس مسؤول بهداشت محیط، مراکز بهداشتی درمانی خواجو و ۱۶ ملک، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (۱۸۰۹ مشاهده)
مقدمه: بهداشت مواد غذایی و محلهای توزیع مواد غذایی دارای اهمیت فراوان میباشد. گردشگران به جایی سفر میکنند که از اعتماد، اطمینان و امنیت کافی برخوردار باشد. در این شرایط ارایه خدمات و امکانات مناسب نظیر محلهای توزیع مواد غذایی با شرایط بهینه بهداشتی در افزایش انگیزه آنها مؤثر است. هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت بهداشت محیطی رستورانها و هتلهای دارای سالن غذاخوری مرکز توریستی شهر اصفهان بود، که سالانه پذیرای مسافران فراوانی است. روشها: این تحقیق به صورت توصیفی و نمونهگیری به صورت غیر احتمالی هدفدار انجام شد. اطلاعات بازرسی بهداشت محیطی از رستورانها و هتلهای دارای سالن غذاخوری مراکز بهداشتی و درمانی 16 ملک و خواجو در طی سالهای 87 و 88 جمعآوری و خلاصه گردید، سپس توسط نرمافزار 15SPSS و 2007 Excel مورد آنالیز توصیفی و تحلیلی قرار گرفت. تصویر اصفهان با استفاده از نرمافزارهای Google earth و Corel draw تهیه شده، در نرمافزار 0/2 Arc view با توجه به اطلاعات بهداشت محیط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: مراکز بهداشتی و درمانی 16 ملک و خواجو در مجموع دارای 26 واحد بودند، که 17 مورد تحت پوشش مرکز 16 ملک (65 درصد کل واحدها) و 9 مورد تحت پوشش مرکز خواجو (35 درصد کل واحدها) قرار داشت. 65 درصد این واحدها رستوران و 35 درصد نیز هتلهای دارای سالن غذاخوری بودند. میانگین تعداد بازدید از هر واحد در طی 2 سال در کل منطقه و در مراکز 16 ملک و خواجو به ترتیب برابر 41/11، 07/12 و 25/10 بازدید بود. این میانگین در سال اول و دوم به ترتیب برابر 6 و 32/5 بازدید و برای رستوران و هتلها به ترتیب برابر 77/11 و 89/10 بازدید به دست آمد. نتیجهگیری: وضعیت بهداشت محیط در سال 87 و همچنین در منطقه خواجو و در هتلها به ترتیب از وضعیت بهداشت محیط در سال 88، منطقه 16 ملک و رستورانها بهتر بود. وضعیت بهداشت محیط در دو واحد معادل 9 درصد در سطح یک (خوب)، 10 واحد معادل 45 درصد در سطح دو (خوب)، 8 واحد معادل 36 درصد در سطح سه (متوسط) و 2 واحد معادل 9 درصد در سطح چهار (ضعیف) قرار داشتند. واژههای کلیدی: رستوران، هتل دارای سالن غذاخوری، GIS، بهداشت محیط.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24