دوره 20، شماره 4 - ( 10-1403 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 346-340 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 3400390
Ethics code: IR.MUI.RESEARCH.REC.1400.266


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davari T, Tarrahi M J, Teiri H, Hajizadeh Y. Investigating the Knowledge, Attitude, and Performance of the Health Workers of Khorramabad City, Iran, Regarding Indoor Air Pollution and Their Correlation with Demographic Factors. J Health Syst Res 2025; 20 (4) :340-346
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1495-fa.html
داوری طاهره، طراحی محمد جواد، طیری حکیمه، حاجی‌زاده یعقوب. بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بهورزان شهرستان خرم‌آباد نسبت به آلودگی هوای داخل ساختمان و همبستگی آن‌ها با عوامل جمعیت‌شناختی بهورزان. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1403; 20 (4) :340-346

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1495-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دکتری تخصصی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استاد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (63 مشاهده)
مقدمه: کیفیت هوای داخل خانه، یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر سلامتی و رفاه افراد جامعه است و در صورت آلودگی، می‌تواند موجب بروز بسیاری از بیماری‌ها گردد. در پژوهش حاضر، میزان آگاهی، نگرش و عملکرد بهورزان شهرستان خرم‌آباد نسبت به آلودگی هوای داخل منازل و همبستگی آن‌ها با عوامل جمعیت‌شناختی بررسی گردید.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در سال 1400 با استفاده از پرسش‌نامه محقق ساخته جهت سنجش میزان آگاهی، نگرش و عملکرد بهورزان شاغل در خانه‌های بهداشت شهرستان خرم‌آباد انجام شد. بر این اساس، کل بهورزان تحت پوشش مرکز بهداشت خرم‌آباد (149 نفر) وارد تحقیق شدند و پس از توجیه شدن، 140 نفر از آن‌ها پرسش‌نامه را تکمیل نمودند. در نهایت، داده‌ها با استفاده از آزمون‌های Independent t، ANOVA و ضریب همبستگی Pearson در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‎ها: میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد بهورزان در مورد کیفیت هوای داخل منازل به ترتیب 82/17، 85/51 و 50/60 بود. اختلاف معنی‌داری بین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد بهوزران زن و مرد وجود نداشت (05/ < P). میزان تحصیلات بهورزان با نمرات آگاهی و عملکرد آن‌ها ارتباط معنی‌داری را نشان داد؛ به طوری که بیشترین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد در بهورزان با مدرک کارشناسی و بالاتر مشاهده شد؛ در حالی که بین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد با سن و سابقه کار رابطه معنی‌داری به دست نیامد.
نتیجهگیری: با توجه به پایین بودن آگاهی بهورزان در مورد آلودگی هوای داخل ساختمان و به دلیل اهمیت شغل بهورز در انتقال اطلاعات بهداشتی به افراد جامعه، برگزاری دوره‌های آموزشی در مورد کیفیت هوای داخل ساختمان به منظور بالا بردن سطح آگاهی بهورزان، لازم و ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 1453 kb]   (51 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1401/10/6 | پذیرش: 1403/5/24 | انتشار: 1403/10/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb