Mirzaeian S, Ghiasvand R, Sadeghian F, Sheikhi M, Khosravi Z S, Yadegarfar G. Assessing the Micronutrient and Macronutrient Intakes in Female Students of Isfahan University of Medical Sciences and comparing them to the set standard values. J Health Syst Res 2011; 6 (3)
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-152-fa.html
سهیلا میرزائیان ، رضا غیاثوند ، فاطمه صادقیان ، مهدیه شیخی ، زهرا سادات خسروی ، قاسم یادگارفر . بررسی دریافت ریز مغذیها و درشت مغذیها در رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مقایسه آن با استانداردهای تعیینشده. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (3)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-152-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- استادیار، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
5- استادیار، اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (1075 مشاهده)
مقدمه: تغذیه مناسب به ویژه دریافت انرژی و مواد مغذی ضروری و کافی در دختران جوان به خصوص دانشجویان بسیار حایز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف تعیین دریافت ریز مغذیها و درشت مغذیها و مقایسه آن با استانداردهای تعیینشده، بر روی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. روشها: این مطالعه مقطعی روی 100 نفر دختر دانشجوی 25-18 ساله در سال تحصیلی 88-1387 انجام شد. دادههای تنسنجی به روش استاندارد، اندازهگیری شد و دادههای غذایی با استفاده از 2 یادآمد 24 ساعت خوراک جمعآوری شد و توسط 2food prossesor مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتههای مربوط به دریافت مواد مغذی با مرجع میزان توصیه شده مواد مغذی (2008DRI, Dietary reference intakes )، مورد مقایسه قرار گرفتند. یافتهها: 1/61 درصد افراد مورد مطالعه خوابگاهی و 7/12 درصد متأهل بودند. شیوع چاقی و اضافه وزن در افراد مورد بررسی 9/6 درصد و چاقی شکمی 1/46 درصد بود. میانگین فشار خون سیستولی 6/15 ± 2/105 میلیمتر جیوه و دیاستولی 4/10 ± 2/69 میلیمتر جیوه بود. در مجموع 9/3 درصد مبتلا به پرفشاری خون بودند. از بین مواد مغذی دریافتی، میزان دریافت 12B، ریبوفلاوین، فولات، منیزیم، پتاسیم و کلسیم در مقایسه با مقادیر توصیه شده DRI ناکافی و میزان دریافت E، C، پانتوتنیک اسید، تیامین، نیاسین، فسفر و روی بیش از مقادیر توصیه شده بود و وضعیت دریافت درشت مغذیها، انرژی دریافتی، A، پیرودوکسین، آهن و سلنیوم مطابق با مقادیر توصیه شده بود. نتیجهگیری: از بررسی نتایج مطالعه حاضر مشخص گردید که دریافت درشت مغذیها در دانشجویان مشکل چندانی ندارد و عدم تعادل، عمدتاً در گروه ریزمغذیها است. بنابراین مصرف گروههای مهم غذایی مانند لبنیات، سبزی و میوه که منابع عمده ریز مغذیها میباشند در این جامعه باید افزایش یابد. با توجه به اهمیت تغذیه مناسب در این رده سنی و اثرات آن بر سلامت آینده جامعه، به نظر میرسد باید توجه بیشتری به آموزش و فراهم آوردن امکانات برای عملکرد مناسب تغذیهای دانشجویان مبذول شود. واژههای کلیدی: مواد مغذی، دانشجویان، ریز مغذیها، درشت مغذیها، انرژی کل.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24