دوره 6، شماره 3 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavasoli E, Alidousti M, Khadivi R, Sharifirad G R, Hasanzadeh A. Relationship between Knowledge and Attitudes of Rural People with Information Resources about Family Physicion Program in Shahrekord (2010). HSR 2011; 6 (3)
الهه توسلی ، معصومه علیدوستی ، رضا خدیوی ، غلامرضا شریفی راد ، اکبر حسن زاده . بررسی ارتباط آگاهی و نگرش روستاییان با منابع کسب اطلاعات در زمینه برنامه پزشک خانواده در شهرستان شهرکرد سال 1388. تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (3)

1- کارشناس ارشد آموزش بهداشت، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشیار، متخصص پزشکی اجتماعی، گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- دانشیار، دکترای آموزش بهداشت، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- مربی، کارشناس ارشد آمار زیستی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
مقدمه: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع یکی از برنامه­های مهم در بخش بهداشت و درمان کشور است که از سال 84 به اجرا درآمده است. بهداشت و سلامت پدیده­ای خودجوش است و باید اطلاعات مربوطه در این زمینه به افراد داده شود. هدف از این مطالعه­ بررسی ارتباط بین آگاهی و نگرش روستاییان با منابع کسب اطلاعات در مورد برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی در مناطق روستایی شهرستان شهرکرد در سال 1388 بود. روش‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی -  تحلیلی بود که تعداد 1100 نفر (5/45 % مرد و 5/54% زن( از افراد تحت پوشش برنامه پزشک خانواده درمناطق روستایی شهرستان شهرکرد به روش نمونه­گیری به صورت چند مرحله­ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات، پرسش­نامه استفاده شد.  در نهایت داده­ها بوسیله آزمون­های آماری t-test  و  ANOVA  آنالیز شد. یافته‌ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که میانگین سنی افراد مورد بررسی 23/34 سال بود، تنها به 51 % از روستاییان، موضوعات مربوط به برنامه پزشک خانواده آموزش داده شده بود و بین میانگین نمره آگاهی و نگرش روستاییان با آموزش­های داده شده ارتباط معنی­داری مشاهده شد(0.001 ,P< 0.05P<). بیشترین درصد روستاییان اطلاعات خود را از (34 درصد) بهورزان و کارمندان مراکز بهداشتی درمانی دریافت نموده بودند، همچنین بین منابع کسب اطلاعات و آگاهی و نگرش روستاییان تفاوت معنی­داری مشاهده شد(0.001(P<. نتیجه‌گیری: میزان اطلاع رسانی به افراد در مورد برنامه در حد متوسط می­باشد، با توجه به اینکه روستاییان بیشترین اطلاعات خود را از بهورزان دریافت کرده بودند، بنابراین اجرای برنامه­های آموزشی برای پزشکان و  بهورزان و انتقال به سایر افراد جامعه می­تواند موجب ارتقای کیفیت و اثربخشی این برنامه گردد. واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، برنامه پزشک خانواده، منابع کسب اطلاعات.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24