دوره 20، شماره 4 - ( 10-1403 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 339-325 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1401/59162
Ethics code: IR.SBMU.RETECH.REC.1401.722


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jabbari M, Zeinalian R, Aryafar M, Haghighian-Roudsari A, Babashahi M. Strategies to Improve the Nutritional Status of Patients with Cancer from the Experts’ Viewpoint: A Qualitative Study. J Health Syst Res 2025; 20 (4) :325-339
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1637-fa.html
جباری معصومه، زینلیان ریحانه، آریافر مریم، حقیقیان رودسری آرزو، باباشاهی مینا. راهکارهای بهبود وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به سرطان از دیدگاه متخصصان: یک مطالعه کیفی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1403; 20 (4) :325-339

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1637-fa.html


1- دکتری تخصصی، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه تغذیه در جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه تغذیه در جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دکتری تخصصی، مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- استادیار، گروه تغذیه در جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (77 مشاهده)
مقدمه: هدف از انجام پژوهش حاضر، تحلیل و سنجش دیدگاه‌ها و درک افراد مطلع در مورد راهکارهای بهبود مشکلات تغذیه‌ای شایع در بیماران مبتلا به سرطان در قالب یک مطالعه کیفی بود.
روش‌ها: ذی‌نقشان اصلی در این تحقیق شامل پزشکان متخصص آنکولوژی، پرستاران بخش آنکولوژی و متخصصان تغذیه بودند. مصاحبه‌های فردی به روش نیمه ساختار یافته انجام شد و جمع‌آوری اطلاعات تا رسیدن به اشباع داده‌ها ادامه یافت. در نهایت، 16 مشارکت‌کننده در مصاحبه شرکت نمودند.
یافته‌ها: شش طبقه اصلی در رابطه با راهکارهای بهبود وضعیت تغذیه‌ای بیماران مبتلا به سرطان استخراج گردید که شامل «جایگاه مشاور تغذیه در تیم درمان و بخش آنکولوژی، درک اهمیت مدیریت بخش غذایی و تهیه و توزیع غذا، نقش آموزش در بهبود وضعیت تغذیه‌ای بیماران، نقش راهگشای حامیان، پایش و ارزشیابی و جذب نیروی انسانی لازم» بود.
نتیجه‌گیری: راهکارهای بهبود مشکلات مرتبط با تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان دارای ابعاد وسیعی می‌باشد. حل این مشکلات نیازمند تخصیص بودجه کافی، مشارکت مردمی (در قالب سازمان‌های مردم نهاد و خیریه)، جذب نیروی انسانی، همکاری بین‌بخشی میان دانشگاه‌های علوم پزشکی، مراکز بهداشتی- درمانی و بیمارستان‌ها و مدیریت جامع و مبتنی بر شواهد سلامت در سطح ملی است.
 
 
واژه‌های کلیدی: سرطان، وضعیت تغذیه، مطالعه کیفی
متن کامل [PDF 1526 kb]   (96 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1402/6/5 | پذیرش: 1403/3/19 | انتشار: 1403/10/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb