Sidmohammadi A, Asgari G, Ebrahimi A, Sharifi Z, Movahedian Attar H. 4-Chlorophenol Oxidation Combined with the Application of Advanced Oxidation Technology and the Modified Microwave in Chemical and Petrochemical Wastewater Industry. HSR 2011; 6 (3)
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-165-fa.html
عبدالمطلب صید محمدی ، قربان عسگری ، افشین ابراهیمی ، زهرا شریفی ، حسین موحدیان عطار . اکسیداسیون 4- کلروفنل با کاربرد توأم فن آوری اکسیداسیون پیشرفته و مایکروویو اصلاحشده در فاضلاب صنایع پتروشیمی و شیمیایی. تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (3)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-165-fa.html
1- عضو هیات علمی، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
2- عضو هیات علمی، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایرا
3- استادیار، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- کارشناس بهداشت محیط، آزمایشگاه آب و فاضلاب، مرکز بهداشت همدان، همدان، ایران.
5- استاد، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (765 مشاهده)
مقدمه: 4- کلروفنل یکی از آلایندههای رایج در فاضلاب تولیدی از صنایع شیمیایی و پتروشیمی است. این ماده به دلیل حضور کلر و حلقه بنزنی در آن، در برابر تجزیه بیولوژیکی مقاوم است. روشهای متعددی جهت حذف این آلاینده در محیط، مورد استفاده قرار گرفته است که در این میان روشهای اکسیداسیون پیشرفته دارای قابلیت بیشتری میباشند. روشها: در این مطالعه امکان حذف این آلاینده با استفاده از یک دستگاه مایکروویو خانگی اصلاحشده به تنهایی و همراه با افزودن ماده اکسیدکننده (پراکسید هیدروژن)، مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تأثیر pH، زمان تماس، قدرت امواج مایکروویو و غلظت اولیه ماده آلی مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: کارایی حذف این ماده شیمیایی به غلظت پراکسید هیدروژن بستگی دارد به طوری که غلظت بهینه ماده اکسیدکننده 1/0 مولار میباشد و با افزایش آن از مقدار بهینه میزان حذف کاهش مییابد. نتایج این مطالعه در خصوص تأثیر pH نشان میدهند که در 5/10pH = حداکثر کارایی حذف حاصل میشود. همچنین میزان تجزیه این ماده به شدت به غلظت اولیه آن بستگی دارد. توان مایکروویو عامل مهمی در حذف این آلاینده میباشد و با افزایش انرژی خروجی، میزان حذف افزایش مییابد. مقدار انرژی الکتریکی مورد استفاده در این روش 17460 کیلووات ساعت به ازای هر کیلوگرم ماده آلی تجزیه شده میباشد. نتیجهگیری: بررسی نتایج این مطالعه در خصوص حذف 4- کلروفنل با مایکروویو اصلاحشده حاکی از بالا بودن راندمان حذف این ماده آلی با استفاده از مایکروویو در محیط قلیایی و امواج بالای اشعه مایکروویو میباشد. با این حال مصرف برق بالا توسط این روش میبایست مورد توجه قرار گیرد. واژههای کلیدی: فاضلاب صنایع پتروشیمی، مایکروویو، اکسیداسیون پیشرفته، 4- کلروفنل، رادیکال هیدروکسیل
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24