دوره 21، شماره 3 - ( 7-1404 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 383-374 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 3991077
Ethics code: IR.MUI.RESEARCH.REC.1400.039


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghotboddin Mohammadi S, Rezayat S, Mohammadifard N, Sarrafzadegan N, Kafeshani M. The Association between the Consumption of Animal Proteins and Dairy Products with Metabolic Syndrome in People with Premature Heart Disease. J Health Syst Res 2025; 21 (3) :374-383
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1664-fa.html
قطب‌الدین محمدی شیرین، رضایت شیوا، محمدی فرد نوشین، صراف‌زادگان نضال، کافشانی مرضیه. ارتباط مصرف پروتئین‌های حیوانی و لبنیات با سندرم متابولیک در افراد مبتلا به بیماری قلبی زودرس. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1404; 21 (3) :374-383

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1664-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استاد، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (8 مشاهده)
مقدمه: بیماری‌های قلبی- عروقی (Cardiovascular disease یا CVDs)، اصلی‌ترین علت مرگ و میر در جهان به شمار می‌رود. در حال حاضر سن ابتلا به این بیماری‌ها کاهش یافته و منجر به ابتلای افراد به بیماری قلبی زودرس شده است. یکی از عوامل خطر اصلی این بیماری، سندرم متابولیک می‌باشد. از روش‌های اصلی کنترل سندرم متابولیک، اصلاح سبک زندگی از جمله اصلاح رژیم غذایی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین مصرف پروتئین‌های حیوانی و لبنیات با سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به بیماری قلبی زودرس انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 440 فرد مبتلا به بیماری قلبی زودرس صورت گرفت. تشخیص سندرم متابولیک بر اساس معیار Adult Treatment Panel (ATP-III) انجام و دریافت‌های غذایی مربوط به یک سال اخیر با استفاده از پرسش‌نامه روا و پایای نیمه کمی بسامد خوراک با 100 قلم مواد غذایی جمع‌آوری گردید. وضعیت داروهای مصرفی از طریق پرسش‌نامه مشخص و دریافت پروتئین‌های حیوانی و لبنیات محاسبه شد. به منظور تعیین ارتباط پروتئین‌های حیوانی و لبنیات با سندرم متابولیک، از مدل تحلیل Logistic regression با تعدیل عوامل مداخله‌گر استفاده گردید.
یافته‌ها: 7/70 درصد از شرکت‌کنندگان مرد بودند و میانگین سنی افراد، 51/6 ± 65/50 سال گزارش شد. 3/64 درصد افراد مبتلا به سندرم متابولیک بودند. دریافت بالاتر لبنیات پرچرب پس از تعدیل اثر انرژی دریافتی، سن، جنسیت، نمایه توده بدنی (Body mass index یا BMI)، فعالیت فیزیکی، سابقه فامیلی بیماری قلبی، با سندرم متابولیک [45/0 = Odds ratio (OR)، 78/0-26/0 = Confidence interval (CI) 95 درصد، 014/0 = P] ارتباط معکوسی داشت. بین دریافت پروتیئن حیوانی و لبنیات با چربی متوسط و خطر ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: دریافت بالاتر لبنیات پرچرب با شیوع پایین‌تر سندرم متابولیک مرتبط بود؛ در حالی که دریافت پروتئین حیوانی و لبنیات با چربی متوسط، رابطه‌ای را با سندرم متابولیک نشان نداد.
متن کامل [PDF 1384 kb]   (4 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1402/7/12 | پذیرش: 1403/9/11 | انتشار: 1404/7/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb