دوره 20، شماره 2 - ( 4-1403 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 168-160 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 240153
Ethics code: (IR.MUI.RESEARCH.REC.1401.172).


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Navab F, Balali A, Khorvash F, Askari G. The Association between Plant Protein Sources and Migraine Symptoms: A Case-Control Study among Iranian Adults. J Health Syst Res 2024; 20 (2) :160-168
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1684-fa.html
نواب فاطمه، بلالی ارغوان، خوروش فریبرز، عسکری غلامرضا. ارتباط منابع رژیمی پروتئین‌های گیاهی با علایم میگرن: یک مطالعه مورد- شاهدی در بین بزرگسالان ایرانی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1403; 20 (2) :160-168

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1684-fa.html


1- کارشناس ارشد، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- کارشناس ارشد، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استاد، مرکز تحقیقات علوم اعصاب اصفهان، بیمارستان الزهرا (س)، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده‌ تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (519 مشاهده)
مقدمه: میگرن با حملات مکرر سردردهای ناتوان‌کننده و اغلب با اختلالات حسی و حرکتی مشخص می‌شود. اگرچه تظاهرات بالینی این بیماری تحت تأثیر رژیم غذایی قرار دارد، با این حال ارتباط گروه‌های غذایی از جمله حبوبات و مغزیجات با میگرن شناسایی نشده است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه مصرف حبوبات و مغزیجات در بیماران مبتلا به میگرن و افراد سالم و بررسی ارتباط مصرف آن‌ها با میگرن انجام شد.
روش‌ها: در این مطالعه، 140 بیمار مبتلا به میگرن و 230 فرد سالم همسان‌سازی شده از نظر سنی شرکت کردند. دریافت‌های غذایی با استفاده از پرسش‌نامه نیمه کمی بسامد خوراکی (Food Frequency Questionnaire یا FFQ) مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگی‌های سردردهای میگرنی و نتیجه سردرد روزانه (Headache daily result یا HDR) نیز با استفاده از مقیاس آنالوگ دیداری (Visual analogue scale یا VAS) بررسی گردید.
یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از مصرف کمتر حبوبات و نه مغزیجات در بیماران بود. پس از کنترل عوامل مخدوش‌کننده بالقوه، بیماران در بالاترین سهک مصرف حبوبات، 9/2 برابر احتمال میگرن شدیدتر [16/8-03/1 = Confidence interval (CI) 95 درصد، 35/0 = Odds ratio (OR] و 65 درصد احتمال کمتری برای تکرر حملات میگرن داشتند (97/0-13/0 = CI 95 درصد، 35/0 = OR). مصرف بالاتر مغزیجات نیز با 63 درصد احتمال کمتر بروز سردردهای طولانی مدت (99/0-14/0 = CI 95 درصد، 37/0 = OR) و 69 درصد احتمال کمتر HDR در بیماران همراه بود.
نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده نشان دهنده ارتباط مصرف حبوبات با شدت بیشتر و دفعات کمتر حملات میگرنی می‌باشد.
متن کامل [PDF 1556 kb]   (201 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1402/8/20 | پذیرش: 1402/9/18 | انتشار: 1403/4/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb