دوره 6، شماره 4 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Beirouti Z, Pourzamani H R, Samani majd S, Vahdatpoor A R, Jafari M R. A review on qualitative guidelines and standards of Compost. HSR 2011; 6 (4)
زهرا بیروتی ، حمید‌رضا پورزمانی ، سعید سامانی مجد ، علیرضا وحدت‌پور ، محمدرضا جعفری . مروری بر دستورالعمل‌ها و استانداردهای کیفی کمپوست. تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (4)

1- کارشناس ارشد منابع طبیعی، شرکت مهندسین مشاور و تحقیقات بهین آب زنده‌رود، اصفهان، ایران.
2- دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- کارشناس ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشکده محیط زیست، گروه پژوهشی زنده‌رود، اصفهان، ایران.
4- مدیر شهرک فن‌آوری صنایع نوین استان اصفهان، اصفهان، ایران.
5- مدیر دفتر توسعه خوشه‌های صنعتی استان اصفهان، اصفهان، ایران.
کمپوست یک روند تدریجی در طبیعت است که به وسیله آن مواد آلی با حضور هوا توسط میکروارگانیسم‌ها و قارچ‌ها تجزیه می‌شوند و حاصل آن کود با ارزشی است که می‌تواند در جاهای مختلف و حتی در باغچه‌های خانگی مورد استفاده قرار گیرد. به دلیل اهمیت کمپوست خانگی، از آن به عنوان ثروتی که دیده نمی‌شود، اشاره شده است. با توجه به اهمیت کمپوست به جا است که دستورالعمل‌ها و استانداردهای کمپوست مورد بررسی قرار گیرد. در این مقاله مروری بر دستورالعمل‌ها و استانداردهای کیفی کمپوست صورت گرفته است و به استانداردها و حد مجاز غلظت عناصر در کمپوست اشاره و مقایسه صورت گرفته است. رعایت استانداردها به منظور کنترل کیفیت محصول نهایی حاصل از فرایند تولید کمپوست، حایز اهمیت می‌باشد. تطابق پارامترهای کنترل کیفی کود نهایی با استانداردها، سبب می‌گردد که محصولی مناسب به بازار فروش عرضه گردد. ضمن این که از اثرات نامطلوب محصول بر محیط زیست، چرخه غذایی و غیره نیز جلوگیری می‌شود.   واژه‌های کلیدی: کمپوست، استاندارد، دستورالعمل، حد مجاز.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24