دوره 6، شماره 4 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibi E, Gharib S, Shakerian M, Hasanzadeh A. The prevalence of musculoskeletal disorders and analyzing the ergonomic status of workers involved manually carrying goods in the dairy industry. HSR 2011; 6 (4)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-187-fa.html
احسان اله حبیبی ، سیف اله غریب ، مهناز شاکریان ، اکبر حسن زاده . شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی وآنالیز وضعیت ارگونومی کارگران درگیر با حمل دستی کالا در صنایع لبنیات. تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (4)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-187-fa.html


1- دانشیار، گروه بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- کارشناس ارشد، گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- مربی، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه‌ علوم‌ پزشکی‌ اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1030 مشاهده)
مقدمه: امروزه شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی از عوامل نگران کننده بهداشت و سلامت در هر جامعه‌ای می‌باشد. یکی از اصلی‌ترین علت اختلالات اسکلتی عضلانی را می‌توان وضعیت و شرایط نامطلوب کاری نام برد. هدف از این مطالعه برآورد شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی و آنالیز وضعیت‌ ‌ای بدنی در حین کار‌کارگران درگیر با حمل دستی کالا در صنعت لبنیات بود. روش‌ها: فعالیت‌های کاری‌ 50 نفر (26 نفر گروه 1و 24 نفر گروه 2) از کارگران شاغل مرد در صنایع پخش لبنیات در سال 1388 مورد مشاهده قرار گرفت. از پرسش‌نامه نوردیک (Nordic) جهت برآورد شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی و از روش(Ovako Working posture Analyzing System) OWAS جهت آنالیز وضعیت‌های ارگونومی‌ کاری و اطلاعات با نرم افزارآماری SPSS تجزیه وتحلیل شد. یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد شیوع وضعیت‌های بدنی آسیب زننده به سیستم اسکلتی عضلانی در این حرفه بالا است به گونه‌ای که43 نفر (86 درصد) از کارگران مورد بررسی از اختلالات کمر، 22 نفر (44 درصد) از اختلالات شانه،33 نفر (66 درصد) از اختلالات زانو و 14 نفر (28 درصد) از اختلال در مچ دست بیش از 24 ساعت در یک سال شکایت داشتند. به طور میانگین 82/22 درصد از وضعیت‌های ارگونومی کاری کارگران نیاز به اصلاح داشت (نمره‌های 3، 4 در مقیاس OWAS). نتیجه‌گیری: با توجه به این که وضعیت‌های ارگونومی نامطلوب و اختلالات اسکلتی عضلانی در کارگران مورد بررسی بالا بود، اجرای مداخلات ارگونومی (فنی و مدیریتی)، تدابیر پیشگیری وبرنامه‌های آموزشی نسبت به کارگران در این صنایع امری ضروری به نظر می‌رسد. واژه‌های‌ کلیدی: وضعیت ارگونومی، حمل دستی کالا، صنعت لبنیات 
متن کامل [PDF 469 kb]   (311 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb