دوره 7، شماره 1 - ( 1-1390 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinzadeh M, Khosravi A, Borji Z, Safaeie H, Delpisheh A. Analysis of Antibody to Helicobacter Pylori in Pregnant Women with Nausea and Vomiting. HSR 2011; 7 (1)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-226-fa.html
مرتضی حسین زاده ، افرا خسروی ، زینب برجی ، هدی صفایی ، علی دلپیشه . آنالیز آنتی‌بادی علیه هلیکوباکتر پیلوری در زنان باردار مبتلا به تهوع و استفراغ دوران بارداری. تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (1)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-226-fa.html


1- - مربی، گروه ایمنولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
2- دانشیار، گروه ایمنولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
3- پزشک عمومی، بخش بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
4- دانشیار، گروه اپیدمیولوِژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (895 مشاهده)
مقدمه: یکی از مشکلات عمده زنان باردار تهوع و استفراغ بارداری است که بین هفته‌های 7-4 بعد از LMP در 80 درصد آنان دیده می‌شود و عموماً در 20 هفتگی برطرف می‌شود. Hyper emesis gravid arum یک فرم شدید تهوع و استفراغ است که در        زنان باردار دیده می‌شود. علایم آن به صورت استفراغ پایدار، دهیدراتاسیون، کاهش بیش از 5 درصد وزن بدن، کتون اوری، اختلالات الکترولیتی از قبیل هیپوکالمی می‌باشد. عوارضی نیز چون پارگی مری، پنوموتوراکس، نوروپاتی محیطی، پره اکلامپسی، محدودیت رشد جنینی و افزایش مرگ و میر دارد. مطالعات اخیر حاکی از نقش احتمالی هلیکوباکتر پیلوری در بروز تهوع و استفراغ بارداری و هیپرامزیس گراویدوم می‌باشد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت تیتر آنتی‌بادی علیه هلیکوباکتر پیلوری در زنان باردار مبتلا به تهوع و استفراغ و HG در شهرستان ایلام می‌باشد. روش‌ها: این مطالعه مورد– شاهدی بر روی زنان باردار مراجعه‌کننده به درمانگاه زنان بیمارستان مصطفی خمینی و مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام صورت گرفت. 50 نفر در گروه مورد با تهوع و استفراغ شدید و 50 نفر در گروه شاهد (بدون تهوع و استفراغ)، به روش نمونه‌گیری غیر احتمالی سهمیه‌ای انتخاب شدند. پس از جمع‌آوری کلیه داده‌های لازم از طریق مصاحبه و تکمیل پرسش‌نامه، از نظر تیتر آنتی‌بادی IgG و IgM علیه هلیکوباکتر پیلوری، به روش ELISA مورد بررسی قرار گرفتند. کلیه اطلاعات توسط نرم‌افزار 16SPSS و آزمایش‌های مجذور خی، مان ویتنی و t-test مورد آنالیز قرار گرفتند. سطح معنی‌داری آزمون (05/0 = α) در نظر گرفته شد. یافته‌ها: میانگین تیتر IgG علیه هلیکوباکتر پیلوری در گروه مورد (9/15 ± 2/45) و در گروه شاهد (7/14 ± 8/25) به دست آمد که این اختلاف معنی‌دار می‌باشد (04/0‌ = P). همچنین میانگین تیتر IgM در گروه مورد (2/7 ± 6/19) و در گروه شاهد (9/6 ± 8/11) مشاهده گردید که این تفاوت نیز معنی‌دار است (01/0 = P). در گروه مورد بروز تهوع و استفراغ شدید ( بیش از 3 بار در روز) با افزایش تیتر IgM (عفونت حاد) معنی‌دار به دست آمد (02/0 = P). در حالی که افزایش تیتر IgG با بروز تهوع و استفراغ شدید ارتباط معنی‌داری را نشان نداد (08/0 = P). نتیجه‌گیری: هلیکوباکتر پیلوری می‌تواند به عنوان یکی از دلایل بروز تهوع و استفراغ شدید و حتی بیماری هیپرامزیس گراویداروم در زنان باردار مطرح باشد. استفاده از آزمایش‌های تشخیصی عفونت HP و در صورت لزوم درمان و ریشه‌کنی این باکتری با داروهای اختصاصی در بهبود زنان باردار، توصیه می‌گردد. واژه‌های کلیدی: تهوع، بارداری، هلیکوباکتر پیلوری، هیپرامزیس گراویدوم. 
متن کامل [PDF 505 kb]   (967 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/1/26 | انتشار: 1390/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb